Jeugdafdeling SV Braakhuizen maakt stappen

11 maart 2021 17:15


Het is voor iedere voetballiefhebber een moeizaam voetbalseizoen, gelukkig gaat het langzaam weer de goede kant op en kunnen we hopelijk snel weer echt beginnen

Ook voor de jeugd is het moeilijk geweest, hoewel ze wel hebben mogen trainen is er geen extra uitdagingen om te laten zien dat er werkelijk vooruitgang zit in wedstrijden. We zien dit ook terug in het aantal jeugdleden, enkele haken af of lassen een pauze in tot alles weer normaal is. Wij betreuren dit ten zeerste maar hopen dat ze de draad weer oppakken in het volgend seizoen.

Onze TC en jeugdcommissie  heeft ondanks het moeilijke seizoen zeker niet stil gezeten en geprobeerd daar waar mogelijk te investeren in organisatie/jeugdopleiding en actief houden van jeugdspelers. Zo werden o.a. in de maanden oktober en november voor de jeugd onder 12jaar door voetbalschool Total Control o.l.v. Nyron Wau  voor 6 weken een techniektraining  verzorgt. Ook trainers werden niet vergeten ,zei werd de mogelijkheid geboden om o.l.v. Jef Vels van V&K socceradvice een basis jeugdtrainerscursus te volgen.

Op dit moment zijn onze TC en jeugdcommissie alweer volop bezig met het nieuwe seizoen, naast het inzetten van hoofdtrainer Jeroen v/d Schoot hebben we de professionele hulp aangeboden gekregen  van CTC soccer support o.l.v. Sepp Schoofs. Sepp , zelf in het verleden nog oud jeugdspeler bij SV Braakhuizen, heeft van voetballen inmiddels zijn beroep gemaakt en in die hoedanigheid zijn hulp aangeboden ons in dit proces te begeleiden. Sepp die inmiddels zijn sporen als opleider al ruimschoots heeft verdient bij o.a. SV Brandenvoort, PSV jeugd en momenteel FC Eindhoven jeugd zien wij als een grote aanwinst om mooie stappen te kunnen maken in onze jeugdopleiding.

Sepp gaat dan ook het komende seizoen op trainingsavonden onze jeugdopleiding ondersteunen met het aanbrengen van structuur en begeleiden/opleiden van onze jeugdtrainers. E.e.a. is er mede op gericht om de algemene doelstelling van SV Braakhuizen, om voor nu maar zeker in de toekomst, een seniorenselectie te kunnen samenstellen vanuit eigen jeugdopleiding. Naast deze doelstelling zullen basisprincipes als gezelligheid en laagdrempelig zeker niet worden vergeten.

Mocht je na het lezen van bovenstaande enthousiast zijn geworden en wil je als leider/trainer of speler het komende seizoen deelnemen aan dit proces meld je dan aan via info@braakhuizen.eu en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!