BRAAKHUIZEN DAALT AF NAAR DE 3E KLASSE

BRAAKHUIZEN DAALT AF NAAR DE 3E KLASSE

21 juni 2022 13:15


We schrijven zondag 19 juni 2022 , plaats van handeling het sportpark van DFO ’20 te Kelpen-Oler.

De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot moest na een tegenvallend seizoen het vege lijf zien te redden via de nacompetitie.

Na een goede 3-1 overwinning op concurrent RKVVO in de laatste competitie wedstrijd belandden de roodzwarten op een teleurstellende elfde plek op de ranglijst.

Dit betekende voor Braakhuizen nacompetitie  waarin de roodzwarten via maximaal twee wedstrijden moesten gaan knokken voor klassenbehoud.

De eerste confrontatie was een thuiswedstrijd op 16 juni 2022 tegen RKF Lindeheuvel-Heidebloem uit Geleen, de nummer 12 uit de 2e klasse G.

Voor Braakhuizen begon deze nacompetitie veelbelovend want RKF Lindeheuvel-Heibloem werd met maar liefst 4-1 aan de kant gezet.

Behoudens de eerste 20 minuten waarin RKF Lindeheuvel-Heibloem af en toe van zich afbeet, speelden de manschappen van trainer Jeroen van der Schoot van der Schoot een prima wedstrijd en kwalificeerde Braakhuizen zich op overtuigende wijze voor de finale.

 

Deze finale , met als inzet het klassenbehoud voor Braakhuizen zou plaats vinden te Kelpen-Oler op het mooie sportpark van DFO ’20 op 19 juni 2022.

Vol goede moed en met zelfvertrouwen ingegeven door de toch redelijke resultaten in de voorgaande wedstrijden, togen spelers, staf en behoorlijk wat supporters naar Kelpen-Oler.

Tegenstander aldaar vv Sittard uit de 3e klasse B zou het slachtoffer moeten worden van de dadendrang van Braakhuizen dat bij een overwinning  in ieder geval nog een seizoen in de 2e klasse zou blijven spelen.

Hoe anders was de realiteit, ik heb me als trouw volger van Braakhuizen, en ik was vast niet de enige Braakhuizen supporter, verbaasd over het niveau van de roodzwarten met name in de eerste helft.

Voetbal blijft een prachtig spelletje maar ook onvoorspelbaar en wordt heel vaak bepaald door de mate van vertrouwen om tot een goed resultaat te komen.

Het leek wel of de manschappen van trainer Jeroen van der Schoot stijf stonden van de zenuwen, in ieder geval slaagden de spelers van Braakhuizen er maar niet in een medespeler te vinden en kregen de spelers van vv Sittard alle tijd aan de bal, waardoor Braakhuizen constant achter de feiten aanliep.

Typerend voor deze eerste helft was de manier waarop de eerste goal tot stand kwam, die overigens niet kon uitblijven, te midden van een aantal Braakhuizen spelers wist een speler van vv Sittard uit een corner simpel de 1-0 binnen te tikken.

Toen ook nog voor de rust de 2-0 viel, een fantastisch afstandsschot waarop Braakhuizen doelman Youri v Tilburg geen antwoord had, wat niet zo verwonderlijk was, leek de wedstrijd helemaal gespeeld.

 

Opleving van Braakhuizen in de tweede helft.

Na rust had Braakhuizen zich duidelijk voorgenomen om veel beter voor de dag te komen en gedurende de eerste twintig minuten leek Braakhuizen alsnog de wedstrijd te kunnen kantelen, zeker toen Bob van de Ven op aangeven van Brian Driessen met een rake kopbal de aansluitingstreffer wist te maken.

Helaas voor de roodzwarten en alle Braakhuizen supporters  was de opleving van korte duur en moesten spelers, staf en supporters met lede ogen toezien hoe vv Sittard ook nog de 3-1 en 4-1 wist te maken.

Zo eindigde een teleurstellend seizoen in mineur  en moet Braakhuizen na een aantal jaren in de 2e klasse te hebben gespeeld haar opwachting gaan maken in de 3e klasse.

Jammer maar de ranglijst liegt nooit en als je dan ook nog de aller slechtste wedstrijd in de aller belangrijkste wedstrijd van het jaar speelt dan kun je niet anders als concluderen dat je als ploeg dit seizoen niet goed genoeg bent geweest om degradatie te voorkomen.

Ik zou willen afsluiten met even treuren daarna de knop weer om en vol vertrouwen straks aan het nieuwe seizoen beginnen met naar ik hoop wederom de steun van alle supporters

 

Ed Pielage

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!