6 april 2015 14:30

Manichand, R.L.A.C.

Met in het achterhoofd de eerste confrontatie tussen beide ploegen, waarin Braakhuizen een nauwelijks verdiende zege boekte, reisden de roodzwarten naar Bladel.
Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot moest vandaag vanwege het grote aantal afwezige spelers een en ander aanpassen en slaagde daar prima in.
Immers gaf het scorebord na 90 minuten een 0-1 stand en ging zijn ploeg verdiend met 3 punten naar Geldrop.

De wedstrijd olv de hr Manichand die nadrukkelijk aanwezig was, vreemde beslissingen nam en wapperde met gele kaarten, begon met een fase van aftasten en beide ploegen hadden duidelijk moeite met het slechte veld.
Er was veel balverlies over en weer, de spelers hadden moeite om de bal aan te nemen en goed af te spelen.
Dit had tot gevolg dat er voor beide doelen weinig kansen vielen te noteren hetgeen tot de 23e minuut duurde.
Toen namelijk kwam Braakhuizen goed door aan de linkse kant in de persoon van Niels v Gemert die , zo leek het, de perfecte voorzet afleverde op Nick Kuylaars, helaas voor Braakhuizen wist de technisch vaardige speler deze buitenkans niet te verzilveren en bleef het 0-0.
In de laatste minuten voor rust kwam Bladella wat meer opzetten, echter kwamen hier geen echte kansen uit voort, zodat beide ploegen gezien het spelbeeld met een volledig terechte 0-0 stand gingen rusten.

Na rust, waarin Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot Mark Raijmakers wisselde ten faveure van A1 speler Tim Bekkering, ging Braakhuizen op zoek naar de openingstreffer.
Gedurende de 2e helft ontwikkelde Braakhuizen een veldoverwicht en drong Bladella terug en leek het slechts een kwestie van tijd voordat het openingsdoelpunt zou vallen.
In de 54e minuut wisselde Braakhuizen voor de 2e keer en kwam Robin Sweegers spits Niels v Gemert aflossen met als gevolg dat Tim vd Akker in de spits ging spelen.
Kort hierna deed Tim vd Akker van zich spreken, komend vanaf de linkse kant had hij een splijtende pass in huis op zijn maatje Nick Kuylaars en hij deed wat hij dit seizoen al zo vaak deed, hij omspeelde zijn directe tegenstander en scoorde beheerst de 0-1.
Bladella had in deze fase moeite kansen uit te spelen en moest wachten tot de 61e minuut toen Braakhuizen doelman Hicham Hilali een gevaarlijk schot moest keren.
Bladella bleef knokken en Braakhuizen wilde de voorsprong uitbreiden, beide ploegen hadden tegen het einde van de wedstrijd een aantal mogelijkheden om dit te bewerkstelligen.
In de 76e minuut ging een lob van Remco Louwers maar net langs en drie minuten later moest Braakhuizen doelman Hicham Hilali handelend optreden bij een goed schot van Hans v Kemenade.
In de 84e minuut had Nick Kuylaars de kans om de wedstrijd definitief te beslissen na prima voorbereidend werk van Nyron Wau, hij trof de lat.
In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde Bladella uit alle macht de gelijkmaker te forceren, Braakhuizen bleef gemakkelijk op de been onder aanvoering van Nuelson Wau en Randy Jagroep die een prima wedstrijd speelden net als hun maatjes in de verdediging.

Braakhuizen blijft door deze overwinning in de top van de ranglijst en mag donderdag 9 april proberen de inhaalwedstrijd tegen Nevelo eveneens om te zetten in drie punten.