Mannen zondag, 1, 3e klasse D

12 april 2015 14:30

Buitelaar, M.

Braakhuizen houdt koploper Rood Wit Veldhoven in bedwang.

Braakhuizen startte fel, kreeg echter in  de 9e minuut het deksel op de neus, toen namelijk kende de prima leidende scheidsrechter Martens Rood Wit een vrije trap toe na een overtreding van Tijn v Vlerken.
De goed genomen vrije trap werd door Bijvelds namens Rood Wit prima ingekopt waarmee hij Braakhuizen doelman Hicham Hilali kansloos liet.
Ondanks de voorsprong voor Rood Wit gaven beide ploegen elkaar weinig toe, Rood Wit had in Jan v Hout een gevaarlijke spits in de gelederen die voortdurend dreigend was en Braakhuizen had in Nick Kuylaars een echte plaag voor de defensie van Rood Wit in huis.
Diezelfde Nick Kuylaars ging in de 28e minuut nog maar eens zijn tegenstander voorbij, speelde spits Niels v Gemert aan die hem prima vrij voor Rood Wit doelman Mark Smulders zette en rondde daarna doeltreffend af hetgeen 1-1 betekende.
Als gezegd beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, schotelden het talrijke publiek een spannende wedstrijd voor, er waren veel duels, diverse goede individuele acties, dus de 1-1 ruststand was gezien het spelbeeld heel logisch.

Na rust trok Rood Wit fel van leer en Braakhuizen moest terug met als gevolg dat er in de 54e minuut een gevaarlijke situatie ontstond voor het doel van Braakhuizen doelman Hicham Hilali, gelukkig voor Braakhuizen kon hij redding brengen.
Een minuut later moest Nuelson Wau zijn ploeg op de been houden middels een prima verdedigende actie.
Het duurde een kwartiertje voordat de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot zich herpakte en zich weer gelijkwaardig toonde.
In de 60e minuut verving trainer Jeroen vd Schoot spits Niels v Gemert, hij werd vervangen door Sammy Dirx.
Kort hierna moest routinier Jan Wolters geblesseerd het veld verlaten, hij werd afgelost door Robin Sweegers.
In de 70e minuut wist diezelfde Robin Sweegers een onhaalbaar geachte bal binnen te houden en prima voor te geven op Sammy Dirx, die zijn inzet gekeerd zag worden via Rood Wit doelman Mark Smulders, die daarbij hulp kreeg van de paal.
In de 75e minuut kwam Tom Brouwers Engin Ozer aflossen om het middenveld in verdedigend opzicht te ondersteunen.
Rood Wit had een licht veldoverwicht, moest echter op haar hoede zijn voor de meestal gevaarlijke counters van Braakhuizen en omdat beide ploegen niet echt grote kansen meer uitspeelden was de 1-1 eindstand ook meer dan terecht, desondanks hebben de toeschouwers een spannende wedstrijd gezien die alle kanten op kon.

Rood Wit blijft onbetwist koploper en ook Braakhuizen heeft uitzicht op het spelen van nacompetitie, zodat de laatste wedstrijden belangrijk zijn met name voor Braakhuizen.

Volgende week speelt de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot uit tegen Jong Brabant.