Overwinning voor Braakhuizen thuis tegen Spoordonkse Boys.

Braakhuizen is de competitie begonnen met een verwachte zege op promovendus Spoordonkse Boys.

Het werd uiteindelijk een ruime 3-0 overwinning zonder enige glans.

Moeizaam en rommelig:

De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot kende een moeizame middag, leed veel balverlies was slordig in de passing en vaak niet scherp voor de goal.

Ondanks het feit dat Braakhuizen niet goed speelde was het wel dominant en kreeg derhalve al in de 12e minuut de eerste grote kans in de persoon van spits Mike de Meij, hij kopte in kansrijke positie na een goed voorzet van Robin Sweegers naast.

De wedstrijd kabbelde voort, beide ploegen deden ongetwijfeld hun best maar konden allerminst overtuigen.

Pas in de 32e minuut wisten de roodzwarten een goede kans uit te spelen, na een prima voorzet van Teun de Wit was opnieuw Mike de Meij ongelukkig in de afwerking en leek de wedstrijd op de rust af te stevenen met een 0-0 stand.

Toch was er kort voor rust eindelijk reden tot juichen aan Braakhuizen zijde, toen Ralf v Beek op aangeven van Anthony de Haan de verdiende 1-0, tevens ruststand op het scorebord zette.

Tweede helft weinig beter:

Ook in de tweede helft was het weinig verheffend wat beide ploegen lieten zien, er werd hard gewerkt het ontbrak echter aan goede combinaties, er vielen veel foute passes te noteren met als gevolg dat het tot aan de 60e minuut duurde voordat Braakhuizen eindelijk het veldoverwicht omzette in een tweede doelpunt.

Dit keer stond Ralf van Beek aan de basis van dit doelpunt, met een prima pass op de inlopende Thijs Scheenloop wist diezelfde Thijs Scheenloop raak te schieten via binnenkant paal.

Af en toe liet ook Spoordonkse Boys zich gelden en dit leidde een drietal keer tot een kans, evenzo vele keren redde Braakhuizen doelman Youri v Tilburg bekwaam.

Kort voor het eindsignaal verscheen ook nog de 3-0 op het scorebord door toedoen van opnieuw Ralf v Beek die prima vrijgespeeld door Mike de Meij met een droge knal de eindstand bepaalde.

Sportieve wedstrijd:

Scheidsrechter Manichand kende een makkelijke middag, hij had slechts twee gele kaarten nodig om het geheel in de hand te houden eerlijk verdeeld over beide ploegen, namens Braakhuizen ontving Thijs Scheenloop een kaart en namens Spoordonkse Boys kreeg Joep Verhagen geel.