1 - 0

Braakhuizen 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

1 oktober 2017 14:30

Dat het in het voetballen niet altijd zo loopt als je zou verwachten bleek vanmiddag maar weer eens in Dommelen, waar Braakhuizen aantrad voor haar tweede wedstrijd.

Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en dus op voorhand een moeilijke wedstrijd voor beiden.

Uiteindelijk trok de thuisploeg de overwinning naar zich toe via Stef Willems die slordig balverlies van Braakhuizen resoluut afstrafte.

Prima eerste helft van Braakhuizen

Braakhuizen schoot uit de startblokken, zette druk naar voren waardoor Dommelen terug moest en zich alleen maar kon beperken tot lange ballen om onder de Braakhuizen druk uit te komen.

Braakhuizen was agressief, zette als gezegd vroeg druk en speelde diverse goede kansen uit.

Al in de eerste minuut werd een inzet van Ralf v Beek gekeerd, daarna verscheen Braakhuizen nog diverse keren dreigend voor het Dommelen doel in de personen van Anthony de Haan en Myron Yourdain, helaas voor de roodzwarten zonder doelpunt.

In de 33e minuut mocht Anthony de Haan aanleggen voor een vrije trap waar doelman Dennis Soeteman alle moeite meehad, zodanig dat hij de bal achter de doellijn weghaalde volgens velen en dus werd  Braakhuizen een doelpunt ontnomen.

Braakhuizen bleef het spel dicteren en waar nagenoeg iedereen een doelpunt van de roodzwarten verwachtte gebeurde precies het tegenovergestelde, het moet gezegd worden Dommelen was zeer effectief in de 44e minuut toen Stef Willems slordig balverlies aan Braakhuizen zijde resoluut tot de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg promoveerde, tevens ruststand.

Braakhuizen blijft dicteren wordt echter langzamerhand wat slordiger en gehaaster

Braakhuizen begon de tweede helft zoals de eerste geconcentreerd en fel, immers waren ze de betere ploeg en zou de gelijkmaker wel vallen.

Die gelijkmaker kwam er niet en naarmate de tweede helft volgde wist Dommelen zich steeds beter staande te houden, deels ook om dat Braakhuizen in haar pogingen om de gelijkmaker binnen te schieten slordiger en gehaaster werd, wat Dommelen de kans bood om hun snelle spitsen aan het werk te zetten.

Braakhuizen kreeg nog diverse kansen wist deze echter niet te verzilveren en moest aan Dommelen steeds meer ruimte toestaan, zeker toen Tolga Ozkan er met tweemaal geel af moest in de 78e minuut.

Braakhuizen probeerde van alles, de Dommelen defensie gaf echter onder aanvoering van aanvoerder Mark Burgmans geen krimp, daarbij miste Braakhuizen in die tweede helft de echte scherpte voor de goal.

Scheidsrechter Rombouts deelde in deze overigens sportieve wedstrijd maar liefst acht gele kaarten uit, vijfmaal aan Dommelen en drie maal aan Braakhuizen, waarvan tweemaal aan dezelfde speler, sommigen waren terecht, de meesten waren overbodig.

Braakhuizen bewees zichzelf vandaag een slechte dienst en zal volgende thuis tegen DBS deze onnodige misstap willen goedmaken.