Zwaarbevochten overwinning voor Braakhuizen

DBS 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

8 oktober 2017 14:30

B. Schepers

Braakhuizen behaalde in haar 3e competitiewedstrijd de 2e overwinning van het seizoen.

De roodzwarten wisten DBS te verslaan met 1-0 door een doelpunt van Anthony de Haan.

Goede start Braakhuizen

Net als vorige week tegen Dommelen startte Braakhuizen prima.

De roodzwarten pakten direct het initiatief, hadden echter moeite de uitgespeelde kansen te benutten. DBS trok zich terug op eigen helft en probeerde het de roodzwarten zo moeilijk mogelijk te maken.

Braakhuizen zette de toon en was diverse malen gevaarlijk, echter scoren bleek een probleem.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd ook de jeugdige ploeg van DBS steeds dreigender en moesten de roodzwarten af en toe alle zeilen bijzetten om DBS van scoren af te houden, waarbij doelman Youri van Tilburg van Braakhuizen zich diverse malen onderscheidde.

De rust werd dan ook bereikt met een gezien het spelbeeld een logische

0-0stand.

Lastige tweede helft voor Braakhuizen

De wedstrijd kende een hoogtepunt in de 54e minuut voor Braakhuizen toen Anthony de Haan mocht aanleggen voor een vrije trap.

Hij bracht de bal prima voor het doel zodanig dat iedereen de bal miste inclusief doelman Tim ter Haar van DBS, hetgeen de 1-0 voorsprong voor Braakhuizen betekende.

Na dit doelpunt drong DBS aan en was enkele malen dichtbij de gelijkmaker, het bleef tot de laatste minuut spannend omdat ook Braakhuizen een aantal kansen kreeg om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en dus een gelijkspel een meer dan terechte uitslag zou zijn geweest.

Gelukkig voor de roodzwarten kregen zij vandaag datgene wat ze vorige week tegen Dommelen lieten liggen en kan de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot met vertrouwen uitzien naar de volgende competitiewedstrijd uit tegen Hapert.