Braakhuizen pakt regelmatige overwinning.

22 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Braakhuizen heeft aan de uitwedstrijd tegen Nieuw Woensel drie punten overgehouden.

Het werd een duidelijke 0-4 overwinning voor de roodzwarten, wederom dus zonder tegendoelpunt.

Niet gemakkelijk:

Anders dan de uitslag doet vermoeden speelde de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot Nieuw Woensel niet van het veld.

Braakhuizen was de betere ploeg maar kon dat in de eerste twintig minuten maar moeilijk omzetten in doelrijpe kansen.

Er gebeurde maar weinig in de beginfase van de wedstrijd en het duurde dan ook tot vlak voor rust, de 39e minuut voordat Braakhuizen op voorsprong kwam.

Anthony de Haan bekroonde een goede individuele actie op de achterlijn met een doelpunt,

En legde daarmee ook direct de ruststand vast.

In de tweede helft veel ruimte en kansen voor Braakhuizen:

Na rust probeerde Braakhuizen afstand te nemen van Nieuw Woensel en leek daar in de 53e minuut in te slagen toen Myron Yourdain zijn kopbal ternauwernood gekeerd zag door de lat, kort daarvoor was een uitbraak van Braakhuizen via Ralf v Beek net niet succesvol.

De periode die volgde was er een waarin Nieuw Woensel wat dreigender werd met name via een aantal corners, echter slaagde er niet in echte kansen uit te spelen.

Het was wachten op de 0-2, maar zoals dat wel vaker gebeurt was er ook dat moment voor Nieuw Woensel toen in de 66e minuut Robin Sweegers namens Braakhuizen alle zeilen moest bij zetten om Bakkali van scoren af te houden.

Daarna kwam Nieuw Woensel eigenlijk niet meer in het stuk voor, zeker toen aanvoerder Joeri van Veen na tweemaal geel van het veld werd gestuurd.

In de 75e minuut verzilverde Ralf v Beek een toegekende strafschop wegens hands en leek de buit wel binnen.

Braakhuizen liet nog diverse kansen onbenut, was in de eindfase nog tweemaal succesvol via Engelen, koud in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Anthony de Haan, het slotakkoord was voor invaller Ibrahim Sanatci, hij bepaalde met zijn treffer de 0-4 eindstand.