Mannen, 1, 3e klasse D

5 november 2017 14:30

Solide prestatie:

De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot mag na vanmiddag wederom drie punten bijschrijven.

Momenteel is de roodzwarte formatie in staat om ook wedstrijden waarin het op achterstand komt en waarin het een moeilijke start kent om te draaien en redelijk gemakkelijk naar haar hand te zetten.

En dus slaagde ook Valkenswaard er niet in Braakhuizen pootje te lichten en verloor uiteindelijk redelijk kansloos met 1-4.

Gezapig begin eerste helft:

Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd en leken die eerste fase te gebruiken om elkaar af te tasten en waarin beide ploegen geen kansen uit speelden.

In deze beginfase was Valkenswaard af en toe dreigend met name via corners, Braakhuizen herpakte zich langzaam.

Een domper voor de roodzwarten was het uitvallen van Anthony de Haan in de 16e minuut, hij werd vervangen door Mitchel de Wit.

In de 20e minuut viel de eerste dreigende actie van Braakhuizen te noteren toen Ralf van Beek net niet kon afronden, het moment daarop brak Valkenswaard uit via de rechtse kant en had zomaar op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat doelman Youri van Tilburg van Braakhuizen daaraan niet wenste mee te werken en de inzet tot hoekschop verwerkte.

Juist toen Braakhuizen de wedstrijd leek te controleren kende scheidsrechter van der Zwan Valkenswaard een terechte strafschop toe, welke benut werd door Erwin Isbouts.

Braakhuizen rechtte de rug en kreeg loon naar werken toen Mitchel de Wit na een snelle uitbraak via Bob Scheenloop en Ralf van Beek de bal prima controleerde en in een beweging met buitenkant rechts de bal in de verre deponeerde, een technisch hoogstandje.

Kort voor rust, opnieuw na een goede aanval werd Gerald van Veen binnen de beruchte lijnen gevloerd, stafschop voor Braakhuizen welke Ralf van Beek overtuigend binnenschoot en dus 1-2 voor de roodzwarten tevens de ruststand.

Braakhuizen controleert eenvoudig:

Na een felle start van Valkenswaard namen de roodzwarten eenvoudig de regie over hetgeen tot uitdrukking kwam in de 54e minuut toen Ralf van Beek, na een fijne pass van Thijs Scheenloop, die een puike wedstrijd speelde, doelman Evert Daams verschalkte met een mooie boogbal.

Braakhuizen controleerde als gezegd en Valkenswaard was niet in staat kansen uit te spelen, waardoor Braakhuizen in de 85e minuut via Mike de Meij de 1-4 eindstand vastlegde, dit na een prima actie van Romano ter Linden.

Prima resultaat voor Braakhuizen en blijft in het spoor van de koploper Hilvaria.