Mannen, 1, 3e klasse D

29 april 2018 14:30

W. Rombouts

Braakhuizen heeft de inhaalwedstrijd tegen DVG in Liempde met 0-4 gewonnen.

Na een ruststand van 0-1, doelpunt van Ralf van Beek, liepen de roodzwarten na rust uit naar een 0-4 eindstand, door doelpunten van opnieuw Ralf van Beek (tweemaal) en Anthony de Haan.

Initiatief bij Braakhuizen

In de eerste helft liet DVG zich terugzakken tot aan de middellijn, liet het balbezit aan Braakhuizen en probeerde met veel inzet en indien mogelijk snelle uitbraken de roodzwarten pijn te doen.

Dit had tot gevolg dat Braakhuizen de wedstrijd domineerde, veel balbezit had echter in de beginfase nog weinig kansen uitspeelde.

Braakhuizen moest wachten tot de 27e minuut voordat Ralf van Beek het verschil in kwaliteit in de score uitdrukte en de 0-1 aantekende. Kort na deze openingstreffer wist diezelfde Ralf van Beek na een vlot lopende aanval via Anthony de Haan en Thijs Scheenloop de score niet te verdubbelen. DVG kon hier aanvallend gezien weinig tegenoverstellen, werd nauwelijks gevaarlijk, behoudens in de vijfentwintigste minuut toen Braakhuizen doelman Youri van Tilburg een goede kans van DVG bekwaam onschadelijk maakte.

ruststand derhalve 0-1.

Braakhuizen ook in de 2e helft de bovenliggende partij.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel en controleerde Braakhuizen de wedstrijd.

Ondanks het feit dat Braakhuizen bij vlagen slordig was leek het slechts een kwestie van tijd voordat de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot de wedstrijd zou beslissen.

Nadat er diverse kansen uitgespeeld en gemist werden was het in de 69e minuut eindelijk zover, opnieuw was Ralf van Beek trefzeker na een leep passje van Myron Jourdain.

In de 80e minuut stond opnieuw Ralf van Beek aan het einde van een goede aanval en scoorde op aangeven van Thijs Scheenloop zijn 3e treffer van de middag.

Het slotakkoord was voor Anthony de Haan, hij scoorde de 0-4 en legde hiermee de eindstand vast.

Door dit resultaat blijft de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot volop in de race voor een plekje in de nacompetitie.