Knappe overwinning voor Braakhuizen - Braakhuizen

Knappe overwinning voor Braakhuizen

Knappe overwinning voor Braakhuizen

Braakhuizen 1 (zon)

2 - 1

SV Valkenswaard 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, 3e klasse D

Datum

11 maart 2018 14:30

Scheidsrechter

J.D. Masman

Accommodatie

Onbekend

Braakhuizen heeft in de thuiswedstrijd tegen Valkenswaard knap de drie punten in eigen huis gehouden.

In een wedstrijd die gekenmerkt werd door veel strijd, veel overtredingen en behoorlijk wat commentaar op scheidsrechter Masman trok Braakhuizen uiteindelijk verdiend aan het langste eind door twee doelpunten van Ralf van Beek.

 

Fel begin van beide ploegen

Beide ploegen trokken fel van leer en met name Valkenswaard liet vanaf het begin zien dat ze niet naar Geldrop waren gekomen om zomaar punten cadeau te geven.

De ploeg uit Valkenswaard, bezig aan een hele goede serie gooide veel fysiek in de strijd en Braakhuizen moest daarin mee wilde het niet overlopen worden.

De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot liet zich evenwel ook niet onbetuigd en dus ontspon zich een wedstrijd op het scherpst van de snede.

Scheidsrechter Masman had het niet gemakkelijk maar floot over de hele wedstrijd gezien een behoorlijke partij.

In de 7e minuut floot hij voor een penalty voor Braakhuizen toen een hard schot van Ralf van Beek met de hand geblokt werd.

Ralf van Beek schoot onberispelijk in en zette Braakhuizen op voorsprong.

Kort hierna moest Braakhuizen spits Mike de Meij vanwege een hamstring blessure het veld verlaten, hij werd vervangen door A1 speler Remco van Wetten. Na deze voorsprong voor de roodzwarten ontspon zich een levendige wedstrijd met een behoorlijk tempo en veel overtredingen waarin de beste kansen voor de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot waren.

Valkenswaard speelde nauwelijks kansen uit behoudens een moment in of net buiten de zestien waarin Robin Sweegers een tackle inzette die ook zomaar bestraft had kunnen worden met een penalty.

Als gezegd Valkenswaard gooide alles in de strijd moest echter toezien hoe Braakhuizen meer kansen kreeg en  daarnaast waren de meeste 2e ballen voor Braakhuizen en dus was de 1-0 ruststand een logische.

 

Spelbeeld tweede helft in het voordeel van Braakhuizen

Beide ploegen speelden in deze tweede helft om te winnen waarbij Braakhuizen volwassen speelde en steeds een antwoord had op het fysieke spel van Valkenswaard.

In de 53e minuut bewees Anthony de Haan maar weer eens zijn waarde voor de roodzwarten toen hij bij een goede individuele actie alleen maar gestopt kon worden middels een overtreding.

Daar dit gebeurde in de zestien kon de scheidsrechter niets anders doen dan Braakhuizen wederom een penalty toekennen, opnieuw voltrok Ralf van Beek gedecideerd het vonnis en leek de wedstrijd gespeeld.

De wedstrijd  bleef op en neer golven en beide ploegen legden veel inzet aan de dag, waarbij opviel dat beide A1 spelers Remco van Wetten en Olivier Engelen(ingevallen voor Ibrahim Sanatci) zich prima van hun taak kweten.

Dat kort voor het eindsignaal Valkenswaard nog tegen scoorde was slechts voor de statistieken van belang en dus boekten de roodzwarten een zeer belangrijk en zeer verdiende overwinning en blijft het meedoen in de top van de 3e klasse D.

Opstelling Braakhuizen:

Robin Sweegers, Tolga Ozkan, Teun de Wit, Ralf van Beek, Bob Scheenloop, Myron Jourdain, Romano ter Linden, Ibrahim Sanatci (69e Olivier Engelen), Mike de Mey(18e Remco  van Wetten), Anthony de Haan, Youri van Tilburg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!