Ontluisterende nederlaag voor braakhuizen.

Dommelen 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

8 april 2018 14:30

R.L.A.C. Manichand

Dommelen, het blijkt voor Braakhuizen een lastige tegenstander ook vandaag weer.

Werd er uit al met 1-0 verloren, ook vandaag was Dommelen met 0-3 uiteindelijk te sterk voor de roodzwarten.

Braakhuizen was de betere ploeg, zeker in de eerste helft, vergat zichzelf echter te belonen en moest uiteindelijk lijdzaam toezien hoe Dommelen in de tweede slagvaardiger was en met de drie punten aan de haal ging.

Prima eerste helft van Braakhuizen.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Manichand begonnen beide ploegen wat afwachtend aan de wedstrijd met als gevolg dat er in de beginfase weinig kansen vielen te noteren voor beide doelen.

Langzaam maar zeker werden de roodzwarten sterker en kregen de overhand, waarbij Dommelen zich beperkte tot tegenhouden.

Braakhuizen speelde diverse kansen uit o.a. via Ralf van Beek en Anthony de Haan, helaas voor de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot was het vandaag zo’n dag waarbij het ook niet meezat en dus werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

De meeste supporters maakten zich echter niet ongerust gezien het spelbeeld in die eerste helft waarbij Dommelen niet in staat was gevaarlijk te worden en zou het bevrijdende doelpunt wel vallen in de tweede helft.

Deksel op de neus voor Braakhuizen in de tweede helft.

Niets was echter minder waar, na een fel begin van Braakhuizen viel de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot ver terug en rook Dommelen haar kans.

Braakhuizen grossierde in veelvuldig balverlies en moest toezien hoe Dommelen langzaam maar zeker tot kansen kwam en scoorde kort na rust via Tim de Bie de op dat moment niet onlogische 0-1.

Braakhuizen zette alles op alles om de gelijkmaker te realiseren maar bleef slordig waarbij vooral de laatste bal net niet aankwam.

In de 75e minuut profiteerde Mathijs de Bie namens Dommelen van weifelend ingrijpen van de Braakhuizen defensie en zette de 0-2 op het scorebord.

Tot overmaat van ramp kwamen de blauwwitten in de 83e minuut via een curieus doelpunt, waarbij Braakhuizen doelman Youri van Tilburg een terugspeelbal wilde wegwerken dat echter via een speler van Dommelen deed waardoor de bal zomaar het doel in rolde, op 0-3.

Door de andere resultaten valt de schade voor Braakhuizen mee, echter zullen de mannen van trainer Jeroen van der Schoot komende donderdagavond uit een ander vaatje moeten tappen uit tegen Reusel sport.