15 april 2018 13:30

A.J.M. Fitters

Braakhuizen heeft in de uitwedstrijd tegen PSV av met 0-5 uitgehaald.

Behoudens de beginfase, die rommelig verliep had PSV av niets in te brengen en mocht het na afloop blij zijn dat de uitslag niet hoger uitviel.

Braakhuizen won met 0-5 door doelpunten van Mike de Meij, Ibrahim Sanatci (drie keer) en Anthony de Haan.

Vlak begin van de wedstrijd

Beide ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd ,dat wil zeggen beide ploegen hadden veel balverlies en slaagden er niet in  om de tegenstander haar wil op te leggen.

Langzaam maar zeker zag jet spelbeeld kantelen in het voordeel van de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot hetgeen in de 18e minuut in de score ook tot uitdrukking kwam.

Net als afgelopen donderdag was Mike de Meij trefzeker na een goede individuele actie en bracht de roodzwarten aan de leiding.

Het duurde tot de 24e minuut voordat PSV av voor het eerst van zich deed spreken, het schot ging echter voorlangs.

Braakhuizen rook bloed en kwam tot enkele prima aanvallen waarbij het vizier nog niet helemaal scherp stond.

Even leek het erop dat de 0-1 tot aan de rust zou blijven staan, echter wist Braakhuizen kort voor rust binnen twee minuten via prima doelpunten van Ibrahim Sanatci de ruststand op 0-3 te bepalen.

Inspiratieloos PSV av in de tweede helft.

Zonder iets aan de overwinning van Braakhuizen te willen afdoen, want de ploeg speelde prima en was een klasse beter dan PSV av, maar de amateurs van PSV bakten er bijzonder weinig van en als de eindhovenaren al eens dreigend voor het doel van Braakhuizen doelman Youri van Tilburg verschenen kwam de doelman steeds als overwinnaar uit de strijd.

Het was dan ook niet zo vreemd dat Braakhuizen in de 74e minuut via opnieuw Ibrahim Sanatci op 0-4 kwam en vlak voor tijd deed ook Anthony de Haan een duit in het zakje en legde met zijn treffer de 0-5 eindstand vast.

Door deze overwinning blijft de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot bovenin meedraaien en kan het zich gaan opmaken voor de confrontatie met kampioen Hilvaria volgende week.