Hilvaria 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

22 april 2018 14:30

S.H.J. Dammers

Net als in de eerste confrontatie tussen beide ploegen bleek Hilvaria een maatje te groot en toont de ploeg uit Hilvarenbeek wekelijks aan dat zij de meer dan terechte kampioen in de 3e klasse D zijn.

In een doelpuntrijke en sportieve wedstrijd trok Hilvaria na een ruststand van 1-4 met 3-5 aan het langste eind.

Bliksemstart Braakhuizen

Voor Braakhuizen telt in deze fase van de competitie elk punt wil de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot nacompetitie afdwingen.

Als gezegd de roodzwarten begonnen goed en kregen al in 1e minuut in de persoon van Myron Yourdain een levensgrote kans, ware het niet dat hij op het beslissende moment struikelde.

Braakhuizen bleef druk zetten en kwam in de 8e minuut op bijzonder fraaie wijze verdiend op voorsprong via Anthony de Haan die van grote afstand doelman Sjors van Laarhoven met een fraai geplaatst schot verschalkte.

Na deze treffer kwam Hilvaria steeds beter voor de dag, combineerde vlotter dan Braakhuizen, won de slag op het middenveld en kwam Braakhuizen in deze fase steeds een stapje te laat, tel daarbij op dat Hilvaria altijd en overal scoort dan is het niet zo vreemd dat Hilvaria binnen 10 minuten orde op zaken stelde.

De ploeg uit Hilvarenbeek kreeg daarbij de hulp van de thuisploeg die op beslissende momenten niet bij de les was en daardoor de rekening gepresenteerd kreeg, uiteraard was topscoorder Joeri van Rijswijk trefzeker, hij scoorde driemaal en ook Coen van Oirschot wist het net te vinden waardoor beide ploegen naar de thee gingen met een duidelijke 1-4 voorsprong voor Hilvaria.

Veerkrachtig Braakhuizen

In de rust wisselde trainer Jeroen van der Schoot, Romano ter Linden loste Mike de Meij af, vlak voor rust had Remon Bruinen al plaats moeten maken voor Ralf van Beek.

De roodzwarten rechtten de rug en kwamen in de tweede helft tot een aantal goede kansen, zo was het in de 52e minuut raak toen Anthony de Haan na een goede actie de paal trof en Ralf van Beek er als de kippen bij was om zijn doelpuntje mee te pikken.

Kort hierna trof Ralf van Beek de paal en zette Braakhuizen alles op alles om een goed resultaat af te dwingen.

In de 70e minuut kogelde Gerald van Veen raak en werd het 3-4 waardoor Braakhuizen steeds dichter bij de gelijkmaker kwam.

De roodzwarten kregen nog diverse kansen op 4-4 maar moesten uiteindelijk kort voor het eindsignaal toch toestaan dat Hilvaria de 3-5 op  het scorebord zette en daarmee meer dan 100 doelpunten wist te scoren tot nu toe.

Een groot compliment voor de ploeg uit Hilvarenbeek is op zijn plaats en bovendien toonde Hilvaria grote delen van de wedstrijd aan dat zij over een uitstekende goed voetballende ploeg beschikken met snelle makkelijke scorende spitsen.

Opstelling Braakhuizen:Gerald van Veen, Tolga Ozkan, Teun de Wit (79e Remco van Wetten), Bob Scheenloop, Thijs Scheenloop, Myron Jourdain, Mike de Meij (46e Romano ter Linden), Ibrahim Sanatci, Remon Bruinen (30e Ralf van Beek), Anthony de Haan en Youri van Tilburg