Braakhuizen pakt belangrijke overwinning tegen Unitas’59

Braakhuizen 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse D

13 mei 2018 14:30

D. Henkens

De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot heeft revanche genomen voor de eerdere nederlaag thuis tegen Unitas’59.

Na 90 minuten voetbal wat bij vlagen het aanzien nauwelijks waard was zegevierde Braakhuizen met 0-2 door doelpunten van Bob Scheenloop en Mike de Meij.

Zeer matige eerste helft van Braakhuizen.

Beide ploegen speelden matig waarbij Unitas ’59 de iets beter voetballende ploeg was en waarbij Braakhuizen veelal de lange bal hanteerde.

Beide ploegen slaagden er dan ook niet echte kansen uit te spelen en dus was de 0-0 ruststand logisch.

Braakhuizen komt ietwat fortuinlijk op voorsprong in de tweede helft

In de rust wisselde trainer Jeroen van der Schoot Ibrahim Sanatci en bracht Remon Bruinen in de ploeg.

In de 50e minuut viel pas de eerste kans te noteren voor Unitas’59, gelukkig voor Braakhuizen ging de inzet langs.

Het leek wel of beide ploegen last hadden van de druk om een goed resultaat neer te zetten, immers deed Unitas’59 nog mee in de derde periode en Braakhuizen wil zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen wil het de eerste periode overnemen van kampioen Hilvaria.

Braakhuizen deelde in de 53e minuut een gevoelige tik uit in de persoon van Bob Scheenloop die met een hard afstandsschot, wat onderweg licht van richting werd veranderd de doelman van Unitas’ 59 verschalkte, het was tevens de eerste kans in de wedstrijd voor Braakhuizen.

Unitas ’59 zette alles op alles waardoor er voor Braakhuizen steeds meer ruimte kwam hetgeen zich voor de roodzwarten in de 74e minuut uitbetaalde.

Mike de Meij beloonde zichzelf voor zijn tomeloze inzet, toen hij attent reageerde na een prima afstandsschot van Romano ter Linden en de 0-2 voorsprong binnenschoot.

Hierna was het voor Braakhuizen een kwestie van de wedstrijd uitspelen en de drie punten veilig stellen.

Unitas’59 ging alles of niks spelen en was twee keer gevaarlijk maar Braakhuizen bleef uiteindelijk redelijk gemakkelijk op de been en had zelf nog diverse mogelijkheden de score uit te bouwen.

Uiteindelijk een prima overwinning voor Braakhuizen en door dit resultaat blijft Braakhuizen de belangrijkste kandidaat om de periode titel van kampioen Hilvaria over te nemen.