DAVERENDE SEIZOENSTART BRAAKHUIZEN VETERANEN A.

DAVERENDE SEIZOENSTART BRAAKHUIZEN VETERANEN A.

Braakhuizen VE1

-

Best Vooruit VE1

Competitie

Mannen Veteranen, VE1, 2e klasse B

Datum

16 september 2017 16:00

Scheidsrechter

Jos van Santvoort

Accommodatie

Onbekend

DAVERENDE SEIZOENSTART BRAAKHUIZEN VETERANEN A.


Het is zondagochtend 07.05 uur als ik mij gewapend met een bakkie Senseo, extra sterk en een plakkie Peijnenburg achter mijn soms onwillige computer zet, ondanks een licht zeurende hoofdpijn vermoedelijk veroorzaakt door Hertog Jan, maar de plicht roept.

Normaal gesproken kijk ik niet achterom maar deze keer is er alle reden voor, immers hebben de trouwe volgers van de lelijke A ploeg recht op objectieve informatievoorziening omtrent de verrichtingen van de atleten van de A ploeg.


Eerste competitiewedstrijd uit bij RPC:

Deze confrontatie vond dus plaats vorige week zaterdag 9 september en wat zich al een tijdje aankondigde werd bewaarheid.

De lelijke ploeg van hoofdcoach Theo walste over het arme maar zeker zo lelijke RPC heen hetgeen uiteindelijk resulteerde in een klinkende 3-4 overwinning voor de roodzwarten.

De groenwitten mochten van geluk spreken dat de roodzwarten de teugels een beetje lieten vieren toen de ploeg op een comfortabele 1-4 voorsprong stond door doelpunten van sprintkanon Justin (2x)

Sterkhouder Edwin en speedy gonzales Louis, voor intimi Louiske.

Echter eiste doelwachter Gerard in de beginfase van deze match de absolute hoofdrol voor zich op door op een voor hem kenmerkende ietwat komische manier RPC maar liefst twee keer van scoren af te houden daarbij geholpen door zijn atletisch vermogen.

De roodzwarte equipe was in deze wedstrijd duidelijk een maatje te groot voor de ploeg uit Stratum en dat RPC kort voor het einde nog twee scoorde was slechts belangrijk voor de statistieken.

Na analyse van deze wedstrijd kon ik een gevoel van onaantastbaarheid en een aanstaand kampioenschap maar met moeite onderdrukken, ondanks de wetenschap dat komende zaterdag de wedstrijd tegen Best vooruit op het programma stond.


Confrontatie met Best vooruit, tevens eerste thuiswedstrijd voor de roodzwarten:

Wie doet ons wat, zo kun je het gevoel het best omschrijven dat bij de lelijke atleten van de A ploeg

te bespeuren was, logisch gezien de fenomenale prestatie uit bij RPC waardoor de roodzwarten vandaag als trotse koploper de roodzwarten uit Best ontvingen.

De selectie bestond vandaag uit veertien poepfitte tot op het bot gemotiveerde atleten die vast van plan waren de vakbroeders uit Best een poepje te laten ruiken, op zo’n moment mis je dreh und angelpunkt Kees meester op dat gebied.

Echter zoals zo vaak blijkt vlak voor de wedstrijd dat er toch echt maar dertien fitte atleten zijn want tobkok Jos moest fluiten, omdat doelwachter Gerard de voorkeur gaf aan een ballonvaart.

Dit moet ik misschien effe uitleggen, sinds de komst van doelman Willie Jan Manders heeft de technische staf in al haar wijsheid besloten dat Willie Jan de thuiswedstrijden keept en Gerard de uitwedstrijden en dat daarnaast Gerard zich in de thuiswedstrijden van de lelijke A ploeg toelegt op zijn tweede passie naast het ballonvaren namelijk fluiten.

Enige vorm van intelligentie kan doelwachter, ballonvaarder en fluitist Gerard niet worden ontzegd, hij plande zijn ballonvaart namelijk precies op het moment dat Best vooruit de sparringpartner zou zijn, normaliter geen eer te behalen met name voor de doelman in dit geval dus Willie Jan.

Een dikke nederlaag voor de lelijke A ploeg zou voor de concurrentiestrijd tussen Gerard en Willie Jan mogelijk omslaan in het voordeel van Gerard, mogelijk draaf ik nu een beetje door, we gaan het zien.


Opstelling en tactisch plan:

Hoofdcoach Theo op afstand bijgestaan door zijn adjudant Gerard, herstellende van wat lichamelijke ongemakken had voor vandaag eens een keer geen tactisch plan en dat pakte wonderwel goed uit.

Op doel vanmiddag dus Willie Jan, die zijn debuut maakte voor de lelijke A ploeg, het zou een gedenkwaardig debuut worden, daarover straks meer.

De verdediging werd gevormd door Big John, gifkikker Patje, Ton de rust zelve en good old Peerke, de middenlinie bestond uit onze onbetwiste zwaarste pion en aanvoerder Wim, kilometervreter Floor, onze op een na zwaarste pion Ronnie en de immer ijverige Paul.

Voorin moesten sprintkanon en tobscoorder Justin en pitbull Pierre het maar uitzoeken.

Daarnaast had hoofd coach Theo ook nog de beschikking over alleskunner Jos en speedy gonzales Louiske, er wordt gefluisterd dat hij de 100 meter binnen de 11 seconden aflegt.

Toen scheidsrechter van dienst tobkok Jos de wedstrijd in gang zette, bleek direct dat Best vooruit in helemaal niks leek op de lelijke A ploeg van Braakhuizen, de belichaming van alles wat veteranen voetbal zo aantrekkelijk maakt.

De atleten van de A ploeg zijn zo ongeveer allemaal ietwat te zwaar, eigenwijs, lelijk, voetbaldom, op leeftijd en niet helemaal optimaal in conditie, behalve lelijk voldoet de ploeg uit Best niet aan deze criteria en dat zou je moeten terugzien in het resultaat.

Echter waren de roodzwarten uit Geldrop de roodzwarten uit Best gezien het balbezit, namelijk 98%

tegen 2% en effectiviteit ruimschoots de baas.

De manschappen van hoofd coach Theo voerden het niet aanwezige tactische plan tot in de perfectie uit en dus kon het gebeuren dat de roodzwarte equipe van Theo na een prima aanval via pitbull Pierre en tobscoorder en sprintkanon Justin op een 1-0 voorsprong kwam en met een gezien het spelbeeld logische 1-0 voorsprong naar de thee gingen.

Dit alles ondanks een paar fikse tegenslagen, immers moesten zowel de op een na zwaarste pion Ronnie en gifkikker Patje al snel het veld ruimen vanwege blessures, zij werden vervangen door alleskunner Jos en speedy gonzales en niet helemaal fitte Louiske.


Memorabele 2e helft.

Het zou een gedenkwaardige tweede helft worden waarin beide ploegen slechts een half veld nodig hadden en dus kon de doelman van Best vooruit vroegtijdig gaan douchen.

Een tweede helft waarin van alles gebeurde en waarin Best vooruit al snel de gelijkmaker achter doelman Willie Jan prikte en zich opmaakte om die vervelende lelijke atleten van Braakhuizen eens een geweldig pak op de broek te geven.

Hoe anders was de realiteit, de roodzwarten uit Geldrop bleven eenvoudig op de been ondanks het feit dat alles bij elke atleet van de lelijke A ploeg pijn deed.

De roodzwarten uit Best liepen zich stuk op de Braakhuizen muur rondom de zestien, op dit soort momenten is het prettig om over wat overtollige kilo’s te beschikken, daarnaast stegen enkele atleten van de lelijke A ploeg boven zichzelf uit en dreven de manschappen uit Best tot wanhoop.

Verbazend gemakkelijk werd de 1-1 stand over de eindstreep getrokken en door dit resultaat blijft de lelijke A ploeg van hoofd coach Theo koploper en de te kloppen ploeg.


Man of the match.

Geen, omdat de lelijke ploeg als collectief veel te sterk bleek voor Best vooruit en je dus niemand te kort mag doen door een man of the match aan te wijzen.


Eindconclusie.

Na het zien van deze enerverende wedstrijd kun je stellen:

Dat de lelijke A ploeg haar tijd Best ver vooruit is, ik ben zelf Best wel tevreden over deze woordspeling,

Dat Willie Jan een geweldig debuut maakte en met enkele fantastische reddingen slechts een doelpunt incasseerde en op dit moment op punten voorligt op Gerard

Dat Gerard dit niet zomaar over zijn kant zal laten gaan en zich tegen Nederwetten van zijn beste kant zal laten zien.

Dat de verdediging van de roodzwarten onder aanvoering van Jos en Ton fier overeind bleef en onder alle omstandigheden het lelijke hoofd koel hield

Dat beiden de titel man of the match verdienden, evenals Willie Jan, big John, Paul, Floor, Pierre, Patje , Ronnie, Wim, tobkok/scheids Jos, Jos, good old Peerke en Louiske.

Dat sterkhouder Edwin ondanks zijn blessure toch van waarde bleek .

Dat we met smart wachten op de terugkeer van voormalig tobscoorder en bierkenner Twan, die na zijn staar operatie de dingen anders gaat zien en mogelijk gisteren al behoorlijk geschrokken is van zijn teamgenoten.

Dat Angelique en Patrick op zondagmorgen tot een uur of tien in bed blijven en dat Angelique iets met laminaatvloertjes heeft.

Dat ongeveer 95% van dit verslag nergens op slaat maar dat de overige 5 % op waarheid zijn gebaseerd en u zelf mag bepalen wat tot die 5 % procent behoort.


Volgende week uit bij Nederwetten om 16.30 uur

Rest mij af te sluiten met:

Als u deze onzin eens met eigen ogen wilt aanschouwen bent u bij deze van harte uitgenodigd, een tientje lapgeld, geen verwachtingen een beetje gevoel voor humor, u hebt gegarandeerd een tobmiddag, U bent gewaarschuwd

Gr Ed Pielage

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!