Daverend herstel Braakhuizen veteranen A ploeg.

Daverend herstel Braakhuizen veteranen A ploeg.

Braakhuizen VE1

4 - 4

Wilhelmina Boys VE2

Competitie

Mannen Veteranen, VE1, 2e klasse B

Datum

30 september 2017 16:00

Scheidsrechter

Geert van de Sanden

Accommodatie

Onbekend

30 september 2017

 

Vanmiddag stond de confrontatie met Wilhelmina boys op het programma, de ploeg uit Best moest het gaan ontgelden als het aan de roodzwarten lag, immers waren zij de ietwat pijnlijke nederlaag tegen Nederwetten nog niet vergeten. Ik schrijf dit alleen maar omdat dit wel aardig klinkt maar uiteraard lagen de roodzwarten geen minuut wakker van de eerste competitienederlaag.

 

Waslijst aan blessures/afwezigen

Hoofdcoach Theo zag zich in de voorbereiding naar deze wedstrijd als te doen gebruikelijk geconfronteerd met een berg afmeldingen, maar Theo heeft wel voor hetere vuren gestaan (voornamelijk in Engeland vermoed ik) en had wederom een lelijk representatief elftal op de been gebracht.

Dreh und angelpunkt Kees en poepfitte Frankie werden van stal gehaald, via vv Geldrop werden Paul v Lieshout en Rob Sweegers bereid gevonden de lelijke A ploeg vooruit te helpen, daarnaast logenstrafte Bas, de buurman van voormalig tobschutter en bierkenner Twan alle vooroordelen met betrekking tot het feit dat je bij je debuut in de A ploeg gillend en geschrokken wegblijft door gewoon weer te komen opdagen.

 

Eerste helft een waar SPEKtakelstuk

Toen Gerard vd Sanden , scheidsrechter van dienst en niet onverdienstelijk doelwachter van de A ploeg de wedstrijd in gang zette was het direct duidelijk, de roodzwarten zouden de tricolores uit Best wel eens even laten zien wie hier de baas was vanmiddag.

De lelijke A ploeg was zo gefocust dat niemand in de gaten had dat er iemand ontbrak en er dus met tien man afgetrapt werd, in allerijl werd speedy Gonzales Louiske het veld ingestuurd om de elf te complementeren om na dertig seconden alweer te worden vervangen door laatkomer Pierre, die zijn naam middels deze actie alle eer aan deed.

Als gezegd de roodzwarten schoten uit de spreekwoordelijke startblokken en wisten al in de zesde minuut het net te vinden via tobscoorder Justin die hongerig oogde.

Als te doen gebruikelijk kondigde zich na tien minuten de eerste malaise aan voor de lelijke ploeg van hoofdcoach en assistent scheidsrechter Theo aan, Bas moest vanwege een bovenbeen blessure de pijp aan Maarten geven, hij werd door zijn buurman, voormalig tobscoorder en bierspecialist Twan vervangen.

Best opmerkelijk dat ook hij weer gewoon aanwezig was na zijn geslaagde staaroperatie zou je verwachten dat hij wel even zou twijfelen of hij nog wel deel wilde uitmaken van de lelijke A ploeg nadat hij ze voor het eerst van dichtbij goed kon zien, gelukkig blijft hij zijn ploeg trouw en de verwachting is dat hij zich dit seizoen flink zal laten gelden op de tobscoorders ranglijst.

In minuut twaalf van de match komen de tricolores middels een machtig en houdbaar schot op gelijke hoogte en daar waar Gerard eigenlijk altijd beweert dat een soortgelijke knal onhoudbaar is daar trekt Willie Jan het boetkleed aan en zegt gewoon dat hij em had moeten hebben, de waarheid zal ergens in het midden liggen.

De roodzwarten doen in deze wedstrijd aan klantenbinding en wat vooral opvalt is het feit dat dreh und angelpunkt Kees moeiteloos zijn oude niveau aantikt, ondanks het feit dat zijn voorbereiding verre van optimaal was, zijn papieren tas bevatte slecht een paar niet helemaal passende voetbalschoenen en een handdoek, hij strooide met lepe balletjes als in zijn beste tijd werd daarbij echter stevig geholpen door mannetjesputter Paul die hem uit de wind hield.

Nadat Rob na een goede aanval zijn schot op de lat uiteen zag spatten kwam Wilhelmina boys via een slim genomen vrije trap op een 1-2 voorsprong wat tevens de ruststand was.

 

Tweede helft een waar SPEKtakelstuk

Hoofdcoach Theo bracht in de rust een paar wijzigingen aan door poepfitte Frankie en speedy Gonzales Louiske in de ploeg te brengen voor tobkok Jos en Big John, die wegens lichte liesklachten liever geen risico wilde nemen.

De atleten werden door hoofdcoach Theo ook nog voorzien van tactische info zijnde: jongens un bietje rustig voetballen ut is zo onrustig en gejaagd kom op.

Deze eigenschap maakt hoofdcoach Theo de coach die hij is, als je zijn tactisch praatje hoort denk je wat een onzin, bovendien is er in de rust ook niemand die ook maar even luistert naar wat Theo te zeggen en toch sorteren zijn tactische opmerkingen/ingrepen altijd effect.

Wederom schoten de roodzwarten uit de startblokken, hoe kan het ook anders met speedy Gonzales Louiske in de ploeg, die als hij achteruit zou sprinten nog vele malen sneller is dan al zijn ploeggenoten en tegenstanders, enig smetje op zijn weergaloze snelheid is het feit dat je wel altijd moet zorgen dat er een hek om het veld staat en dat het poortje dicht is want anders kun je hem zo maar kwijt zijn.

Het duurde dan ook niet lang voordat de tactische omzettingen van hoofdcoach Theo haar vruchten afwierpen, tobscoorder Justin kreeg via een splijtende pass van kilometervreter Floor vrije doortocht en had geen moeite de doelman van Wilhelmina boys te omspelen waardoor het gezien het spelbeeld terecht gelijk werd, 2-2.

De roodzwarten roken bloed en kwamen een paar minuten later op voorsprong na een goede vrije trap waarbij kilometervreter Floor het laatste zetje en de lelijke A ploeg op een 3-2 voorsprong zette.

De tricolores waren kapot gespeeld en waren rijp voor de slachtbank, zeker toen tobscoorder Justin zijn snelheid optimaal benutte en na een goede soloactie de 4-2 binnen prikte. Justin gaat langzamerhand echte trekjes vertonen van een echte spits, hij zag de meegekomen Louiske volledig over het hoofd die dacht dat Justin hem dat doelpunt wel zou gunnen, echt nie.

De roodzwarten dachten freewheelend de wedstrijd te kunnen uitspelen hadden echter buiten de flexibiliteit van Wilhelmina Boys gerekend, zij wisten tegen het einde van de wedstrijd middels een echte frommelgoal en echte Bergkamp goal alsnog een puntje te ontfutselen, eindstand 4-4.

Wat verder nog opviel vanmiddag was de manier waarop scheidsrechter en niet onverdienstelijk doelman Gerard de wedstrijd in goede banen leidde, was ook de  collegialiteit van Ton die als assistent scheidsrechter Wilhelmina Boys vooruit hielp.

Overigens is de lelijke A ploeg en dan met name Ton naarstig op zoek naar een masseuse om de fitheid van de atleten van de A ploeg naar een hoger niveau te tillen, mocht u iemand kennen dan kunt u contact opnemen met de technische staf van de lelijke A ploeg, zijnde hoofdcoach Theo, schroom niet de lat ligt niet heel erg hoog.

Ook de inzet van Paul en Rob waren een ware verademing echter moesten de roodzwarten wel even wennen aan het feit dat zij regelmatig veel bewegen en soms zelfs diep gaan, daarnaast de bereidheid van dreh und angelpunkt Kees om de lelijke A ploeg vooruit te helpen en tot een meer dan acceptabele prestatie kwam ondanks het feit dat hij weer de helft van voetbalspullen was vergeten en dat poepfitte Frankie een gezellig fistje liet schieten voor een invalbeurt bij de lelijke A ploeg.

Kortom de toekomst van de lelijke A ploeg ziet er goed uit, zeker omdat met name Rob en Paul aangaven eigenlijk direct deel te willen uitmaken van de lelijke A ploeg van Braakhuizen.

Rest mij af te sluiten met:

Als u volgende week zaterdag niks omhanden hebt, thuis gemist kunt worden, over een tientje lapgeld kunt beschikken, gevoel voor humor hebt gewoon thuisblijven want volgende week wordt de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk afgelast wegens te weinig spelers.

U bent gewaarschuwd

Gr Ed Pielage

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!