REGELMATIGE OVERWINNING VOOR DE LELIJKE VETERANEN A PLOEG VAN BRAAKHUIZEN

REGELMATIGE OVERWINNING VOOR DE LELIJKE VETERANEN A PLOEG VAN BRAAKHUIZEN

Braakhuizen VE1

4 - 3

Oirschot Vooruit VE1

Competitie

Mannen Veteranen, VE1, 2e klasse B

Datum

14 april 2018 16:30

Accommodatie

Onbekend

REGELMATIGE OVERWINNING VOOR DE LELIJKE VETERANEN A PLOEG VAN BRAAKHUIZENEven terug naar 18 november 2017, toen namelijk stond de confrontatie tussen Oirschot vooruit en de lelijke A ploeg ook op het programma.

Het werd toen een confronterende duidelijke 4-0 nederlaag voor de manschappen van coach Theo en waande Oirschot zich de betere ploeg en dat was ook zo.

Wat echter na de wedstrijd van gisteren middag duidelijk werd, is het feit dat je de lelijke A ploeg niet ongestraft kunt uitdagen.


Revanchegevoelens

Op die bewuste zaterdag 18 november 2017 had men bij Oirschot vooruit besloten de wedstrijd tegen de lelijke A ploeg te laten plaatsvinden op een achteraf veldje buiten het zicht van eventuele toeschouwers en in de anonimiteit, laat dat nou net tegen het zere been van de lelijke A ploeg zijn.

De lelijke atleten van de A ploeg hebben immers een bepaalde status uit te dragen en zijn gewend om in het middelpunt van veteranen voetbalminnend Nederland te staan uiteraard ingegeven door hun niet geringe prestaties en verdiensten voor het veteranen voetbal in Geldrop en wijde omgeving.

En dus had Oirschot vooruit beter moeten weten en dus waren de manschappen van stand in coach Wim tot op het bot toe gemotiveerd om Oirschot vooruit eens ouderwets mores te leren.


Stand in coach, aanvoerder, stand in doelman en bijna jubilaris Wim

Net als uit bij Oirschot vooruit ontbraken er heel wat lelijke atleten en moest Wim roeien met de riemen die hij had, en moest hij zijn uiterste best om een representatief lelijk veteranen A elftal op de been te brengen.

Uiteindelijk wist hij 13 min of meer fitte atleten tot een geoliede vechtmachine te formeren en dat heeft Oirschot vooruit aan den lijve ondervonden.

Good old begenadigd spelverdeler Kees, good old Walking Football held Peter Hansen, Tim kameraad van Basje, Wimke grootheid bij het 5e elftal, pinchhitter en kilometervreter Peter Beverdijk en Twannie als assistent van stand in scheids en breed inzetbare Ronnie, moesten mede zorgen voor het spreekwoordelijke pak slaag dat de lelijke A ploeg in petto had voor Oirschot vooruit.

Toen Ronnie de wedstrijd in gang zette, uiteraard was het hoofdveld het decor van deze middag geheel passend bij de status van de lelijke A ploeg, hadden de lelijke atleten duidelijk moeite om elkaar te vinden en deelde Oirschot vooruit de eerste tik uit, al in de 5e minuut werd doelman Wim verrast en dat gebeurde in de 10e minuut nogmaals waardoor Oirschot vooruit al snel op een comfortabele 0-2 voorsprong leek te staan.

Toen een paar minuten later tobkok Jos naar de kant moest met een naar het leek fikse hamstring blessure uiteraard als gevolg van een van zijn venijnige sprints gaf niemand nog iets voor de kansen van de lelijke A ploeg.

Ik heb het al vaker vermeld, juist in zo’n situatie is de lelijke A ploeg altijd goed voor een stunt.

Met bijna alleskunner Jos in de ploeg voor tobkok Jos trokken de lelijke atleten van de A ploeg de zaak nog voor rust recht, in de 18e minuut werd kilometervreter Basje aangetikt binnen de zestien, voor stand in scheids Ronnie genoeg reden om de lelijke A ploeg in het zadel te helpen en dus te fluiten voor een penalty.

Nou is een penalty voor de lelijke A ploeg niet altijd een zekerheidje, vanmiddag echter wel want sterkhouder Edwin promoveerde dit cadeautje gedecideerd tot doelpunt.

In de 22e minuut was de tegenwoordig iets te zware tobscoorder Justin de scherprechter na een prima actie van Tim, maatje van  Basje, hij zette beide ploegen op 2-2 tevens de ruststand.


Enerverende tweede helft met een slagvaardige lelijke veteranen A ploeg

Normaal gesproken is het in de rust altijd een chaos als hoofd coach Theo, die voor belangrijke zaken maar weer eens Engeland verkozen had boven een tobmiddag voetbalvertier van zijn lelijke A ploeg, en dat was deze keer niet anders.

Stand in coach Wim, die voor de gelegenheid ook nog maar eens nieuwe voetbalschoenen had aangeschaft had moeite om tot een geloofwaardige opstelling voor de 2e helft te komen en besloot uiteindelijk om Paul, gelukkig weer terug na een lange afwezigheid in de ploeg te brengen voor Walking Football held Peter Hansen.

Het zal ongetwijfeld beginnersgeluk zijn maar zijn tactisch plan en wisselbeleid had vrijwel direct succes toen nieuwkomer Tim na een goede actie van Justin raakte prikte en de lelijke roodzwarten voor het eerst deze middag op voorsprong zette, en dus rees bij velen de vraag zou het dan toch aan Walking Football held Peter Hansen hebben gelegen?

Peter voelde de bui al een beetje hangen en hij was dan ook de enige op de bank die een zucht van verlichting slaakte toen de groen witten in de 40e minuut de 3-3 scoorden en ik meende te horen, zie je wel het ligt niet aan mij.

En dat hij het bij het rechte eind had bleek in 61e minuut toen Tim wederom op aangeven van Justin de 4-3 binnen schoot, Walking Football held Peter stond toen net een paar minuten binnen de lijnen als vervanger van dreh und angelpunkt Kees.

Hierna was het verzet van Oirschot vooruit gebroken en kwam zelfs kilometervreter Peter na een messcherpe sprint van hem in schietpositie, helaas voor hem kogelde hij de bal op de paal .

Aan de stand veranderde niets meer en dus kon de lelijke veteranen A ploeg van Braakhuizen de zoveelste overwinning bijschrijven en maakte zij wederom reclame voor het veteranen voetbal in Geldrop en omstreken.


De moraal van het verhaal

Mocht je denken dat je de veteranen A ploeg van Braakhuizen knock out hebt, kijk dan niet vreemd op als blijkt dat je dat helemaal verkeerd hebt ingeschat en je doet er als tegenstander verstandig aan de lelijke A ploeg met alle bij de status van de A ploeg passende egards te behandelen, dus niet ergens op een bijveldje laten spelen bijvoorbeeld.

Voor alle duidelijkheid dit is een groot onzinverhaal met een kleine kern van waarheid!!!


Rest mij af te sluiten met:

Geen idee tegen wie we volgende week moeten maar u bent van harte welkom en gewaarschuwd.

Gr Ed pielageDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!