Geldrop 03-02-2018, Braakhuizen VE1 – DBS VE1: Het waren achttien fantastische minuten.

Braakhuizen VE1

1 - 1

D.B.S, VE1

Louis Spierings (intikker)
10'
Assist: Wim Mennen

3 februari 2018 15:00

Geert van de Sanden

Er was reikhalzend naar uitgekeken, het her optreden van de lelijke veteranen A ploeg van Braakhuizen.

Eindelijk was het dan zover en op voorhand zag het er veelbelovend uit, de hoofdcoach in Engeland, een tiental afwezigen, een twijfelachtig veld en een aansprekende tegenstander.

Om de kwaliteit van de lelijke A selectie te waarborgen werden Dennis vd Rijt, Bert Appelhof en good old poepfitte Frankie aan de selectie toegevoegd en dus kon ondergetekende zich naar hartenlust uitleven en een piekfijne opstelling uit de hoge hoed toveren.

De vele volgers van de lelijke A ploeg likten hun vingers af bij de line up die bestond uit:

Willie Jan op doel, de verdediging werd gevormd door captain Wim, Edwin, Dennis en de aan een opmerkelijke comeback werkende Peter Beverdijk.

De middenlinie bestond uit klasbak Bert, kilometervreter Floor, poepfitte Frankie en doelpuntenmachine Twan, voorin bijgestaan door sprintkanonnen Louis en de wat zwaarder ogende Justin.

Ondergetekende had een plekkie op de bank ingeruimd voor gifkikker Patje, alleskunner Jos en aankomend rechtsback Basje.

Dit alles in ogenschouw nemend vraag je je terecht af, wat zou er mis kunnen gaan?

Nou ik kan u uit de droom helpen : Alles, want in de 19e minuut van de wedstrijd liep een speler van DBS, Dave een zware enkelblessure op, zodanig dat hij met de ambulance afgevoerd moest worden.

Wij wensen Dave het allerbeste en een spoedig herstel toe en hopen dat hij weer lekker aan het voetballen komt.

Eigenlijk zou het wedstrijdverslag hier eindigen na achttien minuten bij een 1-1 stand maar ik wil u niet onthouden hoe de wedstrijd verlopen zou zijn, gebaseerd op eigen fantasie en jarenlange ervaring en een juiste inschatting van de aanwezige kwaliteit in de lelijke A ploeg.

Als gezegd het was 1-1, omdat de lelijke A ploeg in de 10e minuut dankzij een vlot lopende aanval via bijna jubilaris Wim en de best wel zwaar ogende Justin met als eindstation Louiske, op 1-0 kwam.

Het was nog ff spannend of Louiske deze uitgelezen kans zou benutten echter hij verbaasde vriend en vijand door deze mooie kans gedecideerd tegen de touwen te werken.

De manschappen van de afwezige hoofdcoach Theo, die in Engeland de nodige diepgang zoekt konden echter niet lang van deze voorsprong genieten omdat slechts een minuut later DBS via een machtige maar houdbare knal op gelijke hoogte kwam.

Hier volgt het verslag vanaf minuut 20:

De lelijke roodzwarten weten nog voor de rust hun suprematie uit te drukken middels een prachtig doelpunt van opnieuw speersnelle Louiske, die het meest alert reageerde op een diepe bal waarvan iedereen inclusief ondergetekende dacht daar loopt niemand op, die haalt ie never nooit meer.

Laat dat nou net de specialiteit van speersnelle Louiske zijn, inderdaad hij haalde hem nog wel en frommelde de bal kort voor rust in het doel.

Na het fluitsignaal van gelegenheidsarbiter Gerard gingen beide ploegen naar de thee met een 2-1 voorsprong voor de lelijke A ploeg.

In de rust eens een keer geen nietszeggende onzin en tactisch gelul, gewoon drie wissels, aankomend veteraan Basje, gifkikker Patje en alleskunner Josje kwamen Peter, Louiske en Edwin aflossen.

De lelijke A ploeg is in opbouw en werkt aan een solide ploeg die in alle omstandigheden kan terugvallen op een degelijke basis en dit is al ietwat terug te zien op het moment dat er gewisseld wordt, moeiteloos pikt de gewijzigde ploeg het hoge niveau op, zo ook vanmiddag.

Als gevolg van de aanwezige kwaliteit en mentaliteit liep de lelijke roodzwarte ploeg van hoofd coach Theo uit naar 4-1 eindstand.

Verantwoordelijk voor de twee doelpunten in de 2e helft was sprintkanon Justin, die ondanks zijn met 13 kilo toegenomen lichaamsgewicht moeiteloos zijn tegenstanders zijn hielen liet zien en dus de uiteindelijke eindstand vastlegde.

Er zit dus duidelijk nog rek in de lelijke A ploeg,  gelukkig ook in de shirts en afgaande op het feit dat er wederom prettig gepresteerd werd ondanks de vele afzeggingen mag je concluderen dat de toekomst van de lelijke A ploeg er zonnig uitziet.

Rest mij af te sluiten met:

Theo haast je niet, neem voldoende tijd om je hoogtepunt te bereiken in the UK , Gerrit haast je niet neem voldoende tijd om te herstellen echter verwachten we jullie wel dit seizoen nog terug.

Gr Ed Pielage

PS voor degenen die erbij waren gisteren, dit hele verslag slaat nergens op volledig gebaseerd op mijn fantasie, behalve de eerste achttien minuten, rest mij af te sluiten met:

Dave nogmaals heel veel sterkte en beterschap gewenst  namens ons allemaal !!