Braakhuizen 1 (zon)

2e klasse/3e klasse d.

3 juni 2018 14:30

N.A. Ooms

De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot, nog voor rust gereduceerd tot tien man klopte Avanti’31 in de slotfase van de wedstrijd met 0-1 door een doelpunt van Anthony de Haan en plaatst zich door dit resultaat voor de volgende wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Braakhuizen kent een goede start van de wedstrijd

Na het beginsignaal van scheidsrechter Ooms werd al snel duidelijk dat Braakhuizen de betere ploeg was.

Avanti’31 trok zich tot de middenlijn terug en liet het initiatief aan Braakhuizen.

Al in de 4e minuut viel er een kans te noteren voor Ralf van Beek die na een snel genomen vrije trap van Myron Jourdain te slap inschoot.

Het duurde een kwartier voordat Avanti’31 voor het eerst Braakhuizen doelman Youri van Tilburg enigszins op de proef stelde, het schot ging hoog over.

Kort hierna produceerden de roodzwarten een prima aanval echter nog zonder resultaat.

In de 25e minuut ging het wedstrijdbeeld compleet op zijn kop doordat scheidsrechter Ooms Avanti’31 een strafschop toekende na een vermeende overtreding van de doelman op Avanti’31 spits van Heeswijk.

De spits ging zelf achter de pingel staan maar Braakhuizen doelman Youri van Tilburg reageerde adequaat en pakte de inzet resoluut.

Een paar minuten later wist Avanti’31 gevaarlijk te worden middels een schot wat ruim voorlangs ging.

Verder kon de ploeg uit Schijndel Braakhuizen voetballend niet in verlegenheid brengen.

Braakhuizen verzuimde door te drukken en was niet helemaal scherp in de afronding.

In de 36e minuut kreeg Braakhuizen aanvoerder Teun de Wit een gele kaart, vlak daarna gevolgd door een grote kans voor Anthony de Haan en Ralf van Beek, beide keren bleef de doelman van Avanti’31 overeind.

Kort voor rust zag opnieuw Braakhuizen aanvoerder Teun de Wit een gele kaart, zijn 2e en dus nog voor het rustsignaal moesten de roodzwarten met tien man verder.

Ruststand 0-0.

Avanti’31 kan de overtalsituatie maar moeilijk verzilveren

Trainer Jeroen van der Schoot bracht Thijs Scheenloop in de ploeg voor Romano ter Linden, deed wat omzettingen en zag zijn ploeg zeker in de beginfase makkelijk overeind blijven.

Als gezegd Avanti’31 speelde nauwelijks kansen uit en moest het vooral hebben van standaard situaties, echter gaf Braakhuizen geen krimp.

Naarmate de wedstrijd vorderde werden de roodzwarten wel naar achter gedrongen maar Avanti’31 was duidelijk beducht voor de voorwaartsen van Braakhuizen  en hield steeds voldoende mensen achterin.

Het niveau daalde en de wedstrijd was meer spannend dan goed en terwijl iedereen zich eigenlijk al opmaakte voor een verlenging daar sloegen de roodzwarten toe in de persoon van Anthony de Haan.  De routinier was in de wedstrijd al een ware plaag voor de defensie van Avanti’31 gebleken en beloonde zichzelf en zijn ploegmaten kort voor het eindsignaal.

In de 90e minuut was hij na een uitbraak de defensie te snel af en poeierde de bal in de bovenhoek.

Hierna volgde nog een onbesuisde overtreding op Braakhuizen’s  Tolga Ozkan, die vervangen werd door Gerald van Veen.

De overwinning van Braakhuizen kwam niet in gevaar en dus gaan de roodzwarten volkomen verdiend door naar ronde 2, waarin het opnieuw uit moet aantreden, deze keer tegen Fc Engelen.