Braakhuizen verliest ook tweede bekerwedstrijd

8 september 2018 18:00

E.J.M. Verstappen

Sint Oedenrode 08-09-2018

Opnieuw trok de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot aan het kortste eind.

Dit keer was Rhode, eersteklasser de tegenstander en ook de ploeg uit Sint Oedenrode bleek na negentig minuten te sterk en zegevierde met 2-1.

Braakhuizen gebrand op eerherstel

Na de teleurstellende nederlaag in de eerste bekerwedstrijd tegen BSV Limburgia was Braakhuizen gebrand op een goed resultaat tegen Rhode.

In de beginfase kropen de roodzwarten een aantal keren door het oog van de naald en in de 17e minuut moest doelman Jeroen Mallens van Braakhuizen de voorsprong voor Rhode toestaan, een afstandsschot werd van richting veranderd waardoor de doelman kansloos was.

De beginfase was duidelijk voor Rhode, echter herpakte Braakhuizen zich langzaam maar zeker en dat resulteerde in de 23e minuut in de gelijkmaker van Sammy Dirkx. Dit was tevens de ruststand.

Braakhuizen toont karakter en speelt een behoorlijke tweede helft

In de rust wisselde trainer Jeroen van der Schoot, hij bracht Remco van Wetten en Teun de Wit in de ploeg.

Braakhuizen had meer grip op de wedstrijd en was grote delen van de tweede helft de betere ploeg, moest echter in de 50e minuut de 2-1 toestaan na ietwat weifelend ingrijpen van de defensie.

Braahuizen toonde karakter en wist Rhode regelmatig onder druk te zetten en gezien de kansen die de roodzwarten wisten uit te spelen was een gelijkspel zeker mogelijk geweest.

Jammer genoeg voor Braakhuizen wist men de kansen niet te verzilveren en wist Rhode de overwinning tot het eindsignaal vast te houden.

Braakhuizen kan terugzien op een redelijke  wedstrijd waarin het grote delen van de wedstrijd gelijke tred kon houden met Rhode en mocht , zoals een doorgewinterde supporter van de roodzwarten opmerkte, met opgeheven hoofd het veld verlaten.

De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot kan zich op gaan maken voor de altijd beladen confrontatie met buurman Geldrop en zal zich van haar beste kant willen laten zien en rekent hierbij uiteraard op de broodnodige steun van haar supporters.