Overwinning voor de lelijke veteranen A ploeg van BraakhuizenC uit bij Oirschot Vooruit.

Overwinning voor de lelijke veteranen A ploeg van BraakhuizenC uit bij Oirschot Vooruit.

Gestel VE1

2 - 3

Braakhuizen VE1

Competitie

2e klasse A

Datum

23 februari 2019 16:45

Accommodatie

Onbekend

Overwinning voor de lelijke veteranen A ploeg van BraakhuizenC uit bij Oirschot Vooruit.

 

Het was voor mij een hele tijd geleden dat ik weer eens aanwezig kon zijn bij een wedstrijd van de lelijke veteranen A ploeg van Braakhuizen en ik betrapte mezelf op het feit dat ik mij oprecht verheugde weer eens getuige te zijn van de aandoenlijke pogingen van de roodzwarte atleten om tot een verantwoorde sportieve prestatie te komen.

Tegelijkertijd realiseerde ik mij dat aan al dit moois binnenkort een einde komt, immers gaat de lelijke veteranen A ploeg na een mooi, roerig en zeer zeker humoristisch bestaan aan het eind van dit seizoen ter ziele.

Toen ik vorige week dit toch ietwat trieste nieuws vernam gingen mijn gedachten direct terug naar wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is, zowel diepte als hoogtepunten.

Eeuwig zonde dat zo’n mooi grupke als de lelijke veteranen A ploeg ophoudt te bestaan, zelden zoveel lelijke atleten bij elkaar gezien, totaal niet gehinderd door enige vorm van zelfkritiek of zelfoverschatting.

Uiteraard zag je dit wel aankomen, steeds meer afmeldingen en steeds meer problemen voor de technische staf om een representatief elftal op de been te brengen, tel daarbij op dat de fysieke gesteldheid bij de meeste atleten niet meer echt overhield en dus was opheffing van de lelijke A ploeg uiteindelijk niet meer te voorkomen.

Los van het feit dat de transfervrije atleten van de A ploeg die verder willen ergens onderdak moeten zien te komen is het natuurlijk ook een forse klap voor het veteranen voetbal in het algemeen want vriend en vijand zijn het er wel over eens, de lelijke A ploeg van Braakhuizen was jarenlang het symbool van veteranen voetbal zoals veteranen voetbal dient te zijn.

De lelijke A ploeg herbergde alles; overgewicht, eigenwijze voetbal domme atleten, lichamelijke ongemakken, prachtige enigszins aangedikte verhalen, te kleine shirts en last but not least aansprekende sportieve uitspattingen.

Zo was er het moment waar de lelijke A ploeg zomaar kampioen werd in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zonder dat iemand van de lelijke A ploeg daarvan op de hoogte was, totdat ondergetekende de ranglijst goed bestudeerde en tot de conclusie kwam dat we glansrijk bovenaan stonden met slechts twee overwinningen en een gelijkspel uit dertien wedstrijden, temeer omdat niemand van de andere ploegen de moeite namen de standenlijst bij te werken (bedankt Gerard).

Het gaat te ver om alle hoogtepunten op te noemen die er waren, toch wil ik er nog eentje uitpikken en dat was de uitwedstrijd bij EFC, waar Bert Dekker als stand in doelman een wereldpartij keepte, echter kon ook hij niet voorkomen dat we die wedstrijd uiteindelijk dik verloren, kort daarna verloren we ook Bert Dekker die veel te vroeg overleed.

Het was ook in die wedstrijd waarin ik voor het eerst in mijn lange voetbal loopbaan iemand tegenkwam die tot tweemaal toe probeerde om de dugout omver te koppen.

Tot zover mijn beschouwing met betrekking tot het ter ziele gaan van de lelijke veteranen A ploeg van Braakhuizen, want er werd vanmiddag ook nog gevoetbald in en tegen Oirschot .

 

Het zal u nauwelijks verbazen, de lelijke A ploeg moest vandaag worden aangevuld met maar liefst vijf gastspelers, good old en poepfitte Frankie, Jan Willem Meulendijks, de niet kapot te krijgen kilometervreter Dennis van de Rijt, de gedreven Bert Appelhof met kniebrace en Pieter Jan van Santvoort completeerden de lelijke A ploeg.

De mannen van hoofd coach Theo lieten er geen gras over groeien en bleken na 70 minuten een maatje te groot voor Oirschot Vooruit, de groenwitten mochten blij zijn dat het vizier bij een aantal roodzwarte atleten niet op scherp stond anders was de overwinning veel groter uitgevallen.

Ook vandaag een unieke gebeurtenis, jawel Big John scoorde in de 15e minuut voor het eerst na 25 jaar,  met een weergaloze boogbal liet hij de doelman van Oirschot Vooruit kansloos, nadat voormalig tobscoorder Twan al in de vierde minuut op fraaie wijze voor de 0-1 had gezorgd.

De groenwitten wisten kort hierna de 1-2 te scoren, dat was ook de ruststand.

In de 2e helft denderde de roodzwarte trein door wist echter nog maar een keer te scoren via matchwinner en opmerkelijk fit ogende Frankie en omdat ook Orischot Vooruit nog een keer scoorde was de 2-3 overwinning voor de lelijke A ploeg een feit.

 

Rest mij af te sluiten met:

Als u de lelijke A ploeg nog een keer wilt aanschouwen met eigen ogen dan moet u haast maken, u bent van harte welkom en bovendien bent u gewaarschuwd, leg de lat niet te hoog zorg dat u een tientje lapgeld op zak hebt en u hebt gegarandeerd een fantastische middag.

Gr Ed Pielage

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!