Ruime nederlaag voor Braakhuizen uit bij Mierlo-Hout

Braakhuizen 1 (zon)

2e klasse F

12 mei 2019 14:30

A.J.J. (Andre) de Vaan

Op bezoek bij Mierlo Hout leed Braakhuizen een forse nederlaag, de geldroppenaren gingen met 4-0 onderuit. Door deze uitslag doet Braakhuizen niet meer mee in de derde periode en blijft Mierlo Hout op koers voor de periodetitel.

Gelijk opgaande eerste helft

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd en Braakhuizen had een tiental minuten nodig om in de wedstrijd te komen.

Beide ploegen kwamen tot wat kansen, beide ploegen  hielden elkaar behoudens de beginfase in evenwicht en het was dan ook niet zo vreemd dat de rust bereikt werd met een 0-0 stand.

Goede start van Mierlo Hout in de tweede helft.

Mierlo Hout kwam uitstekend uit de rust en was kort na rust veel slagvaardiger dan Braakhuizen dat de bal maar niet weg kreeg na een corner en moest toezien hoe aanvoerder van Hout de 1-0 binnenschoot.

Braakhuizen kwam wat beter in de wedstrijd naarmate de tweede helft vorderde had echter geen antwoord op de weergaloze goal van Dennis van Steen. In de 63e minuut schoot hij een bekeken vrije trap na een overtreding op een ploeggenoot op fraaie wijze vanaf eigen helft over Braakhuizen doelman Youri van Tilburg en zette daarmee zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.

Braakhuizen probeerde het wel, was af en toe slordig maar kwam er niet echt meer aan te pas, zeker niet toen de ingevallen Victor Akwunwa er al snel weer geblesseerd af moest op het moment dat Braakhuizen al drie wissels had toegepast.

Mierlo Hout liep gemakkelijk uit naar 3 en 4-0 door Vervoort en Meeuwsen en het was aan doelman Youri van Tilburg te danken dat de score niet verder werd opgevoerd.

Kortom een uiteindelijk terechte ietwat ruime nederlaag maar toch mogen de roodzwarten tevreden zijn met het feit dat klassenbehoud na vandaag een feit is.

Scheidsrechter: Andre de Vaan

Geel: Maik Raaijmakers, Chafik Mezziani (Mierlo-Hout), Romano ter Linden (Braakhuizen)