Hilvaria 1 (zon)

2e klasse F

14 oktober 2018 14:30

M. Caluwe

Nadat Braakhuizen vorige week Beerse boys wist te verslaan moest deze week Hilvaria haar meerdere erkennen in de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot. Braakhuizen wist de thuiswedstrijd tegen de gasten uit Hilvarenbeek met 3-1 te winnen en blijft ongeslagen.

Met twee gelijke spelen en twee overwinningen zijn de roodzwarten deze competitie prima gestart en toont aan over een sterk collectief te beschikken.

Aangepaste tactiek

Voor deze wedstrijd had trainer Jeroen van der Schoot de tactiek enigszins aangepast gezien de aanvallende kwaliteiten van Hilvaria.

De vier mans verdediging werd bijgestaan door routinier Myron Jourdain die nog wekelijks aantoont van grote waarde te zijn voor Braakhuizen, terwijl Wesley Jeoffrey en Sami Hawedi als controleurs op het middenveld werden geposteerd. Voetballend moest Romano ter Linden de lijnen uitzetten bijgestaan door aanvoerder Mike de Mey en voorin bleek Anthony de Haan een ware plaag voor de verdedigers van Hilvaria.

Gevolg van dit alles was dat Braakhuizen het initiatief liet aan Hilvaria dat echter weinig kansen wist uit spelen.

Het bleef beperkt tot een schot in de 4e minuut wat voorlangs ging en in de 25e minuut wist Tolga Ozkan een grote kans onschadelijk te maken.

Braakhuizen kwam maar mondjesmaat over de middenlijn, zo ook in de 32e minuut toen Braakhuizen een vrije trap mocht nemen na een overtreding op Anthony de Haan, die zelf achter de bal ging staan en de 1-0 voor Braakhuizen binnenschoot daarbij geholpen door de pas 15 jarige doelman Mitchell Leijten die de vrije trap niet goed inschatte.

Hilvaria had verreweg het meeste balbezit maar de tactiek van Braakhuizen bleek zijn vruchten af te werpen, de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot kwam met regelmaat tot een gevaarlijke counter.

Kort voor rust had het 2-0 moeten zijn toen opnieuw Anthony de Haan gevaarlijk werd, hij ging alleen op de doelman af en besloot op het laatste moment de bal breed te leggen, helaas voor Braakhuizen werd een doelpunt nog net voorkomen.

Ruststand 1-0.

Hilvaria loopt zich stuk op sterk collectief van Braakhuizen

In de tweede helft was Hilvaria vastbesloten de zaak recht te trekken maar liep zich keer op keer stuk op een geconcentreerd verdedigend Braakhuizen waarbij ook doelman Youri van Tilburg een aantal keer kordaat ingreep.

Naarmate de tweede helft vorderde kwam er meer ruimte voor Braakhuizen waarvan Mike de Mey in de 65e minuut profiteerde door de 2-0 op hetscorebord te zetten.

Even veerde Hilvaria nog op in de 74e minuut toen Coen van Oirschot de aansluittingstreffer liet aantekenen.

Verder lieten de roodzwarten het niet komen en gooiden in de 79e minuut de wedstrijd definitief in het slot toen opnieuw Anthony de Haan uitbrak en slechts gestuit kon worden door de doelman middels een overtreding met als gevolg een penalty.

Uiteraard eiste Anthony de Haan deze buitenkans zelf op en dat betekende de 3-1, tevens eindstand.

Vermeldenswaardig nog dat scheidsrechter Mathias Caluwe een prima wedstrijd floot.

Volgende week gaan de roodzwarten op bezoek bij Someren.