Braakhuizen 1 (zon)

2e klasse F

23 september 2018 14:30

P.T.A. Hoeks

In de openingswedstrijd van dit seizoen heeft de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot in de blessuretijd een niet meer verwacht punt behaald.

Braakhuizen start goed in de eerste helft.

Het zou een lastige wedstrijd worden voor Braakhuizen, immers FC Eindhoven AV heeft de beschikking over een prima selectie met veel spelers die op een prima niveau gespeeld hebben.

De beginfase liet toch een ietwat ander beeld zien, Braakhuizen voetbalde prima mee en dus golfde het spel op en neer, echter nog zonder kansen voor beide ploegen.

In de 17e minuut kwamen de roodzwarten op voorsprong via Mike de Meij, die doelman Peters met een lage schuiver verraste.

Lang duurde het niet voordat FC Eindhoven AV de zaak rechttrok, Carsley Mathilda zette in de 25e minuut de 1-1 op het scorebord.

Na de gelijkmaker trok FC Eindhoven het initiatief naar zich toe, echter nog zonder veel kansen uit te spelen.

De laatste fase voor de rust moest Braakhuizen terug en moest lijdzaam toezien hoe FC Eindhoven AV de bovenliggende partij was, toch wist Braakhuizen de 1-1 vast te houden tot aan de rust.

Lastige tweede helft voor Braakhuizen

Braakhuizen trainer Jeroen van der Schoot wisselde in de rust, hij bracht routinier William Hendrikx in de ploeg voor Tolga Ozkan.

Wat zich in de eerste helft al aandiende werd in de tweede helft duidelijk onderstreept door FC Eindhoven AV.

De blauwwitten dicteerden het spel en het was dan ook niet zo vreemd dat zij in de 59e minuut middels een prima aanval, opgezet en afgerond door Ferd Pasaribu op 2-1 voorsprong kwamen.

Braakhuizen rechtte de rug en deed er alles aan om een goed resultaat te behalen, daarbij enigszins geholpen door het feit dat FC Eindhoven AV verzuimde door te drukken.

Zoals het dan vaak gebeurd krijg je het deksel op de neus en precies dat gebeurde toen niemand dat meer verwachtte.

Braakhuizen kreeg in de absolute slotfase van de wedstrijd een corner die door Romano ter Linden perfect op zijn slof genomen werd en dus was de 2-2 een feit.

Kort hierna floot scheidsrechter Patrick Hoeks, die een prima wedstrijd leidde voor het eindsignaal.

Volgende week speelt Braakhuizen thuis tegen RKVVO.