Braakhuizen pakt belangrijke overwinning thuis tegen Wilhelmina '08 - Braakhuizen

Braakhuizen pakt belangrijke overwinning thuis tegen Wilhelmina '08

Braakhuizen pakt belangrijke overwinning thuis tegen Wilhelmina '08

Braakhuizen 1 (zon)

1 - 0

Wilhelmina'08 1 (zon)

Competitie

2e klasse F

Datum

24 februari 2019 14:30

Scheidsrechter

J. de Goeij

Accommodatie

Onbekend

Ze waren broodnodig de drie punten, immers was de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot de laatste weken in een vrije val geraakt en daardoor dicht bij de gevarenzone gekomen.

De drie punten vandaag werden dan ook met gejuich begroet toen scheidsrechter Jordy de Goeij na negentig minuten voor het einde floot en de 1-0 overwinning een feit was.

 

Tomeloze inzet van Braakhuizen.

Trainer Jeroen van der Schoot had zijn ploeg na het debacle vorige week op scherp gezet.

Braakhuizen was vanaf het begin bij de les, moest echter wel toezien dat tegenstander Wilhelmina 08 in de beginfase domineerde.

In de 14e minuut kwam hieruit een grote kans voort voor de Limburgers echter wist Muhamet Gashi ondanks het feit dat hij doelman Youri van Tilburg al voorbij was het net niet te vinden.

Langzaam ebde het overwicht van Wilhelmina 08 gaandeweg de eerste helft  wat weg en wisten de roodzwarten gevaarlijker te worden, met als hoogtepunt de 1-0 in de 20e minuut.

Anthony de Haan had vanaf links een goede voorzet in huis op Mike de Meij, die op zijn beurt de bal met het hoofd verlengde op good old Myron Jourdain die onberispelijk binnenschoot.

Hierna was de wedstrijd meer in evenwicht en gingen beide ploegen uiteindelijk rusten met de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

 

Braakhuizen als ploeg sterk in de tweede helft

De beginfase van de tweede heflt was voor Wilhelmina 08, dat nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker, het eerste speldenprikje werd in de 49e minuut uitgedeeld door Yassine Farah die zijn schot over zag gaan.

In de 56e minuut was daar plots de rode directe kaart voor Ilias Dari waardoor Wilhelmina 08 met tien man verder moest.

De Limburgers leken daarvan weinig hinder te ondervinden en wisten gelijke tred met Braakhuizen te houden.

Kort na deze rode kaart verscheen Niels Roijakkers alleen voor Braakhuizen  doelman  Youri van Tilburg die knap redding wist te brengen.

Direct hierna kreeg Braakhuizen een vrije trap net buiten de zestien toegekend welke door Romano ter Linden prima werd ingeschoten hij had echter de pech dat de lat een treffer in de weg stond.

Het spel golfde op en neer en daar waar de roodzwarten de afgelopen weken niet thuis gaven daar lieten ze vandaag zien dat het menens was en knokten voor wat ze waard waren.

In de 77e minuut werd er een overtreding begaan op invaller Ibrahim Sanatci wat voor scheidsrechter de Goeij aanleiding was om hiervoor een penalty toe te kennen, een uitgelezen kans voor Braakhuizen om de wedstrijd in het slot te gooien echter zag Anthony de Haan zijn inzet op de lat uiteen spatten.

Er volgden nog een spannende eindfase waarin beide ploegen er alles aan deden om tot een goed resultaat te komen echter waren het de roodzwarten die uiteindelijk de zwaar bevochten overwinning binnen wisten te slepen.

 

Scheidsrechter: Jordy de Goeij

Geel: Ibrahim Sanatci (Braakhuizen)

Rood: Ilias Dari (Wilhelmina ’08)

 

Opstelling Braakhuizen:

2. Robin Sweegers, 3. Brian Driessen, 4. Victor Akwunwa, 6. Teun de Wit, 7. Thijs Scheenloop, 8. Bob Scheenloop (70e / 17. Ibrahim Sanatci), 10. Myron Jourdain (68e  / 14. Remco van Wetten), 11. Mike de Meij, 15. Romano Ter Linden, 20. Anthony de Haan (90e / 16. Sammy Dirkx), 23. Youri van Tilburg

 

Opstelling Wilhelmina ‘08

1.Sven Swakhoven, 4. Sven Peeters, 5. Bas Rijkers, 6. Martijn Witjes (10. Yassine Farah), 8. Edwin Vaas, 9. Niels Roijakkers, 15. Wessel Adriaens (22. Hamed Bayat Maleki), 17. Muhamet Gashi, 18. Lars Joosten, 21. Amine Benter, 24. Ilias Dari

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!