T.N.H. Martens

Accommodatie

Onbekend

In de thuiswedstrijd tegen Bladella wisten de roodzwarten op de valreep een puntje binnen te slepen.

Diep in blessuretijd prikte aanvoerder Mike de Meij zijn tweede van de middag binnen en voorkwam daarmee dat Bladella haar eerste overwinning van het seizoen boekte.

Braakhuizen heeft het altijd lastig tegen Bladella

Nooit zijn het makkelijke potjes tegen Bladella ook vandaag  niet.

Braakhuizen ging vandaag als torenhoge favoriet de wedstrijd in, immers had Bladella dit seizoen nog niet kunnen winnen daarentegen  presteren de roodzwarten boven verwachting goed en draaien bovenin mee.

Dit verschil in klassering op de ranglijst kwam in de wedstrijd geen moment tot uiting, beide ploegen hadden moeite om tot goed voetbal te komen, daar waar Bladella gekozen had om het initiatief aan Braakhuizen te laten en zich op eigen helft terug te trekken , daar wist Braakhuizen zich geen raad met het veldoverwicht en liet zich in de beginfase veelal verleiden tot het spelen van de lange bal, hetgeen vaak tot balverlies leidde.

Daarnaast was Braakhuizen af en toe met name verdedigend niet bij de les en kreeg het in de 8e minuut het deksel op de neus toen They Lauwers namens Bladella aan het eind stond van een venijnige uitbraak en prima afrondde en zo zijn ploeg ietwat tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong zette.

Braakhuizen drong aan echter was niet scherp in de afronding en zag diverse kansen niet benut worden zodat beide ploegen naar de thee gingen met een nipte voorsprong voor de gasten uit Bladel.

Braakhuizen geen moment in de buurt van de prestatie van voorgaande weken

Het moet gezegd ondanks de achterstand en niet lekker lopen van de wedstrijd kunnen de roodzwarten altijd terugvallen op het hechte collectief en de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan, eigenschappen die ervoor gezorgd hebben dat Braakhuizen staat waar het nu staat, in de top van de ranglijst.

Al direct na rust had Thijs Scheenloop pech dat zijn inzet op de lat uiteenspatte, toch kwam Braakhuizen in de 51e minuut langszij toen aanvoerder Mike de Meij op aangeven van Anthony de Haan koeltjes afrondde na een goed lopende aanval.

De wedstrijd golfde op en neer en lang leek het erop dat een gelijkspel de uitkomst zou zijn vandaag, totdat kort voor het eindsignaal Niek Jansen namens Bladella tekende voor de 1-2 voorsprong voor zijn ploeg hetgeen tevens de eerste overwinning voor Bladella zou betekenen.

Echter gebeurde datgene wat de meesten niet meer voor mogelijk hadden gehouden, Braakhuizen aanvoerder Mike de Meij tekende diep in blessuretijd met zijn tweede treffer van de middag voor de 2-2 eindstand, zuur voor Bladella, gezien het wedstrijdbeeld wel terecht.

Scheidsrechter: Teun Martens

Geel: Remco van Wetten (Braakhuizen), Bob Michiels (Bladella)