SV Someren 1 (zon)

2e klasse F

5 mei 2019 14:30

T.N.H. Martens

Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft Braakhuizen zichzelf vanmiddag in het thuisduel tegen Someren een goede dienst bewezen door met 3-2 te winnen.

Door dit resultaat is klassenbehoud zo goed als zeker en dat mag een prima prestatie genoemd worden van spelers en staf.

Someren voetballend de bovenliggende partij

Someren was Braakhuizen met name in de beginfase de baas maar had moeite met het uitspelen van echte kansen, behoudens een inzet op de paal bleef Braakhuizen op de been.

Braakhuizen werd door Someren terug gedwongen en kwam er af en toe toch gevaarlijk uit, zo ook in 15e minuut toen Ryan Maas op aangeven van aanvoerder Anthony de Haan zomaar de 1-0 binnenschoot.

Someren bleef dicteren maar had als gezegd moeite echt gevaarlijk te worden en als dat gebeurde, zoals in de 26e minuut, toen een speler van Someren een vrije kop kans kreeg stond het vizier niet goed afgesteld.

Braakhuizen haalde de rust zonder verdere kleerschuren en ging dus met een minimale voorsprong rusten.

Onderhoudende tweede helft

Beide ploegen gingen in de tweede helft op dezelfde manier van start, wat betekende dat Someren de boventoon voerde, Braakhuizen vooral verdedigde  en het wachten leek op de gelijkmaker.

En toen brak de 52e minuut aan, Anthony de Haan legde na een goede aanval van Braakhuizen klaar op Romano ter Linden, die zich geen moment bedacht en de bal in de kruising poeierde en daarmee zijn ploeg op een comfortabele voorsprong bracht.

Dit was echter het sein voor Someren om nog nadrukkelijker op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer en die liet niet lang op zich wachten.

In de 54e minuut  wist Someren via van Bussel de 2-1 te maken en vanaf dat moment ontspon zich een onderhoudende wedstrijd.

Someren viel aan Braakhuizen hield tegen maar wist er in tegenstelling tot de eerste helft regelmatig gevaarlijk uit te komen, maakte echter de fout met de geboden ruimte te weinig toe doen en leed af en toe onnodig balverlies.

Toch was het in de 66e minuut raak voor Braakhuizen, toen Robin Sweegers op aangeven van Myron Jourdain de 3-1 binnentikte en de wedstrijd zo leek het besliste.

Niets was minder waar, Someren zette nog maar eens vol aan, maar verder dan de 3-2 door Venhuizen kwamen de blauwwitten niet.

Braakhuizen haalde drie zeer belangrijke punten en het moet wel heel gek gaan willen de roodzwarten vandaag niet het klassenbehoud veilig gesteld hebben.

Scheidsrechter: Teun Martens

Geel: Thijs Scheenloop (Braakhuizen)