2e klasse F

6 oktober 2019 14:30

T. Visser

Braakhuizen heeft in de uitwedstrijd tegen NWC het eerste competitiepunt binnengesleept.

Lang zag het er naar uit dat de roodzwarten opnieuw geen punten zouden halen op bezoek bij NWC in Asten toen Mike de Meij, in blessuretijd op aangeven van Rick Frederiks de 1-1 binnenkopte en daarmee Braakhuizen een punt bezorgde.

Enkele aanpassingen bij de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot

Met Mike de Meij in de spits en een versterkt middenveld met o.a. Olivier Engelen en Brian Driessen probeerde Braakhuizen de valse competitiestart een positief vervolg te geven, wat ten dele resultaat had in de eerste helft.

Braakhuizen probeerde gegroepeerd te verdedigen met routinier Myron Jourdain terug in de basis en met snelle counters gevaarlijk te zijn.

NWC had vaak de bal, combineerde gemakkelijk en zette Braakhuizen onder druk, echter tot veel kansen leidde dit niet en als NWC al eens echt gevaarlijk werd dan was Braakhuizen doelman Youri van Tilburg een sta in de weg.

Af en toe was Braakhuizen gevaarlijk  maar de roodzwarten mochten niet ontevreden zijn met de uiteindelijke 0-0 ruststand.

Tweede helft NWC de veel betere ploeg

Braakhuizen begon niet eens onaardig aan de tweede helft maar moest toezien hoe NWC de wedstrijd in handen nam en Braakhuizen de baas was.

Het leek een kwestie van tijd voordat de ploeg uit Asten de score zou openen.

Daar waar Braakhuizen doelman Youri van Tilburg vorige week een van zijn zeldzame mindere wedstrijden speelde daar was hij vandaag nauwelijks te passeren en wat  NWC ook uit de hoge hoed toverde telkens wist de Braakhuizen doelman zijn doel schoon te houden.

In de 55e , 68e , 75e en 84e minuut kreeg NWC het niet voor elkaar om de score te openen, tussendoor trof Braakhuizen in de persoon van Robin Sweegers de lat en leken de roodzwarten een puntje mee te nemen.

Toch trof Geuns, de balvaste spits van NWC in de 85e minuut eindelijk doel na weifelend ingrijpen van de Braakhuizen defensie en leek de derde nederlaag van Braakhuizen een feit, zeker toen van Deursen twee minuten later de paal trof.

In blessuretijd gebeurde datgene waar niemand meer rekening mee had gehouden, uit een voorzet van de sterk spelende Rick Fredericks kopte Mike de Meij de 1-1 binnen en dus wist Braakhuizen een niet meer verwacht punt mee te nemen.

Scheidsrechter: Tim Visser

Geel: Douwe Hurkmans, Martijn Henst (NWC), Olivier Engelen (Braakhuizen)