NEDERLAAG VOOR BRAAKHUIZEN BIJ OIRSCHOT VOORUIT

3 - 1

Braakhuizen 1 (zon)

2e klasse F

16 februari 2020 14:30

Na twee overwinningen en een gelijkspel werden de roodzwarten weer eens getrakteerd op een nederlaag. Nadat Braakhuizen al vroeg op een 0-1 voorsprong kwam bleek Oirschot Vooruit  uiteindelijk met 3-1 te sterk.

Goede start van Braakhuizen

Al in de 2e minuut sloegen de roodzwarten toe in de persoon van Ibrahim Sanatci, hij schoot van grote afstand de bal in het doel nadat keeper Stockman uit zijn doel moest komen om een bal weg te werken, hij deed dit echter niet voldoende en zag de bal na het goede schot van Samatci in zijn doel verdwijnen.

Na deze veelbelovende start wist Braakhuizen mede geholpen door wind in de rug een aantal behoorlijke kansen uit te spelen, echter stond het vizier niet op scherp.

Oirschot Vooruit had het meeste balbezit wist echter niet tot kansen te komen, totdat Brian Driessen een onnodige tackle inzette in de zestien waarop scheidsrechter Drost de thuisploeg een penalty toekende. Aanvoerder Joris Swaanen klaarde dit klusje eenvoudig en bracht Oirschot Vooruit langszij.

Oirschot Vooruit raakte nog een keer de lat, echter hadden de roodzwarten de beste kansen in de personen van Roy Olislagers en Rik Slaats, beiden wisten hun kansen niet te verzilveren en dus werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

Heel ander spelbeeld in de tweede helft.

Daar waar Braakhuizen in de eerste helft de meeste kansen uitspeelde en liet liggen daar toonde Oirschot Vooruit behoudens de beginfase wel slagkracht.

In de 64e minuut was Joris Swaanen trefzeker en in de 74e minuut werd het 3-1 na een misverstand tussen Braakhuizen doelman Youri van Tilburg en Rik Slaats en was de wedstrijd gespeeld.

Braakhuizen kwam in die tweede helft niet meer in het stuk voor en verloor zodoende verdiend deze wedstrijd.

Scheidsrechter: Daniël Drost

Geel: Rick Frederiks, Robin Sweegers, Brian Driessen (Braakhuizen)