2 - 1

Oirschot Vooruit 1 (zon)

2e klasse F

10 november 2019 14:30

Braakhuizen en Oirschot Vooruit maakten er zeker in de eerste helft een open wedstrijd van.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Roy Schuurmans speelden beide ploegen met veel inzet vol voor de overwinning.

Levendige eerste helft

Als gezegd beide ploegen speelden met veel inzet vol op de aanval waardoor zich een onderhoudende eerste helft ontspon.

Na een kwartier viel de eerste kans voor Braakhuizen te noteren, Mike de Meij werd op de rand van de zestien prima vrij gespeeld, helaas voor de roodzwarten raakte hij de bal maar half en kon doelman Stockman van Oirschot Vooruit de bal makkelijk onderscheppen.

Het spel golfde op en neer en in de 27e minuut moest Braakhuizen’s  laatste man Maarten Elsendoorn redding brengen op de doellijn en gelukkig voor Braakhuizen schoot Meeuwis de rebound in kansrijke positie hoog over.

In de 35e minuut was Oirschot Vooruit gevaarlijk middels een kopbal die maar net voorlangs ging.

Kort hierna kwam Ibrahim Sanatci namens Braakhuizen in kansrijke positie wist echter niet scoren, wat hem een paar minuten later wel lukte.

En goede aanval  ingeleid door Anthony de Haan werd door spits Mike de Meij keurig teruggelegd op Ibrahim Sanatci die prima afrondde en de 1-0 ruststand vastlegde.

Goede start Oirschot Vooruit in de tweede helft

Oirschot Vooruit kwam goed uit de kleedkamer, vastberaden om snel de gelijkmaker te forceren wat inhield dat Braakhuizen in de beginfase van de tweede helft behoorlijk onder druk stond.

Uiteindelijk resulteerde dit in een terechte penalty voor Oirschot Vooruit na een overtreding van Brian Driessen in de zestien, Joris Swaanen benutte deze pingel feilloos en zette de op dat moment verdiende gelijkmaker op het scorebord.

In tegenstelling tot vorige week beten de roodzwarten prima van zich af en toonden aan dat je met de juiste wedstrijdmentaliteit en een flinke dosis inzet een goed resultaat kunt behalen.

Braakhuizen worstelde zich langzaam maar zeker onder de druk van Oirschot Vooruit uit en was in de 70e minuut via een goed schot van Ibrahim Sanatci gevaarlijk.  Slechts een paar minuten later was Roy Olislagers alleen af te stoppen middels een overtreding binnen de zestien, hetgeen een penalty betekende voor Braakhuizen, een klusje voor Anthony de Haan die feilloos raak schoot.

Naarmate de eindfase vorderde zette Oirschot Vooruit nog maar eens aan voor het slotoffensief en moesten de roodzwarten alle zeilen bij zetten om de overwinning veilig te stellen

De scheidsrechter had in die eindfase nog gele kaarten in petto voor Mike de Meij, Rick Frederiks en Ibrahim Sanatci maar de drie punten voor Braakhuizen kwamen niet meer in gevaar waardoor de roodzwarten voor de derde keer dit seizoen een zwaarbevochten overwinning behaalden.

Scheidsrechter: Roy Schuurmans

Geel: Rick Frederiks, Ibrahim Sanatci, Mike de Meij (Braakhuizen)