Prima overwinning voor Braakhuizen. - Braakhuizen

Prima overwinning voor Braakhuizen.

Prima overwinning voor Braakhuizen.

Braakhuizen 1 (zon)

3 - 1

De Valk 1 (zon)

Competitie

2e klasse F

Datum

20 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot was er aan toe, immers de start van de competitie was weinig hoopvol.

De roodzwarten wisten in de eerste 4 wedstrijden slechts een schamel puntje bijeen te sprokkelen, dus de uiteindelijk 3-1 overwinning  kwam op het juiste moment en bied hoop voor de toekomst.

 

Geconcentreerd en goed spelend Braakhuizen

Trainer Jeroen van der Schoot en zijn rechterhand Ronnie van Tilburg hadden hun ploeg goed voorbereid wat zich uitte in een zeer degelijk spelend Braakhuizen dat de Valk geen of nauwelijks een kans toestond.

Al snel na het beginsignaal bediende routinier Anthony de Haan middels een kopbal spits Mike de Meij die echter te gehaast de bal overschoot en na een half uur wist Roy Olislagers een goede voorzet van Rik Slaats niet tussen de palen te krijgen.

De Valk stelde daar bitter weinig tegenover, behoudens een kopbal die gevaarlijk oogde echter had Braakhuizen doelman Youri van Tilburg daar een adequaat antwoord op.

Als gezegd Braakhuizen speelde geconcentreerd  en hield gemakkelijk gelijke tred met de Valk, beide ploegen gingen naar de thee met een alleszins logische 0-0 ruststand.

 

 

Braakhuizen zet de goede lijn voort in de tweede helft en toont eveneens mentale veerkracht

Kort na het beginsignaal beloonde Braakhuizen zichzelf voor de prima teamprestatie in de persoon van routinier Anthony de Haan, zijn aanwezigheid  en dynamiek op het middenveld zorgde ervoor dat Braakhuizen met regelmaat gevaarlijk doorkwam.

In de 49e minuut verzilverde hij op knappe wijze een goede voorzet van Ibrahim Sanatci en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Lang kon Braakhuizen echter niet genieten van de voorsprong want in de 57e minuut vergiste routinier Myron Jourdain zich in de onverzettelijkheid van de Valk spits Luc Nouwen en kwamen de valken op 1-1.

Echter gingen de roodzwarten niet bij de pakken neerzitten en kwamen in de 71e minuut via een knappe kopbal van Mike de Meij op 2-1.

Braakhuizen was vastbesloten de punten in Geldrop te houden en gaf als ploeg geen krimp, wist in de 81e minuut via opnieuw Mike de Meij de score uit te bouwen naar 3-1. Hij bleef in een scrimmage voor het doel sterk aan de bal en legde de uiteindelijke 3-1 eindstand vast.

Braakhuizen boekte een broodnodige maar ook dik verdiende zege en moet volgende week in Veldhoven tegen Rood Wit in staat worden geacht deze goede prestatie een vervolg te geven.

 

Scheidsrechter: Jeroen Quinten

Geel: Maarten Elsendoorn (Braakhuizen), Denzel Pinas (de Valk)

 

Scoreverloop:

49. Anthony de Haan                    1-0

57. Luc Nouwen                             1-1

71. Mike de Meij                            2-1

81. Mike de Meij                            3-1

 

Opstelling Braakhuizen:

23.Youri van Tilburg, 2.Robin Sweegers, 4.Maarten Elsendoorn, 6. Olivier Engelen, 7.Roy Olislagers, 8. Rik Slaats, 10.Myron Jourdain, 11.Mike de Meij (12. Niek Bekkering), 15.Ibrahim Sanatci, 16. Rick Frederiks, 20. Anthony de Haan

 

Opstelling de Valk:

1.Dennis Verhoeven, 4.Antwan Rijkers, 6.Nory Saanen (10.Sam Poos), 8.Koen van Steensel, 9.Luc Nouwen, 14.Marco Ayebi Duah, 16.Brian de Ronde, 17.Ferre de Vos (7.Ralf van Beek), 19. Bjarne van de Ven (15.Louange Kinsungila), 24.Denzel Pinas, 25.Robin Smets

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!