Braakhuizen 1 (zon)

2e klasse F

26 januari 2020 14:30

Braakhuizen heeft in de uitwedstrijd tegen RKVVO een prima overwinning behaald.

De roodzwarten kwamen na een 1-0 achterstand knap terug en wisten via doelpunten van Mike de Meij en Rik Slaats de volle buit binnen te halen.

Braakhuizen start goed

Braakhuizen, waar routinier Anthony de Haan op de bank begon startte goed en was duidelijk van plan de forse nederlaag van vorige week tegen Mierlo Hout middels een goed resultaat vandaag te herstellen.

Het eerste gevaar van wedstrijd kwam op naam van de roodzwarten, uit een goede corner van Ibrahim Sanatci kopte Roy Olislagers in kansrijke positie net naast.

Een paar minuten later kon Ibrahim Sanatci oog in oog met RKVVO doelman Huijbers niet afronden.

Na de eerste twintig minuten waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden was het toch RKVVO dat de leiding nam, ongelukkig balverlies op het middenveld leidde de 1-0 voorsprong voor RKVVO in, na een goede voorzet rondde Jordan Bujitu af en leidde de thuisploeg met 1-0.

Lang kon RKVVO hier niet van genieten want twee minuten later wist Braakhuizen spits Mike de Meij de 1-1 binnen te prikken nadat de doelman van RKVVO een goed schot van Rik Slaats niet onder controle kreeg, helaas voor de roodzwarten werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Kort voor rust moest Braakhuizen doelman Youri van Tilburg nog een keer ingrijpen na een goede kans voor Jordan Bujitu, ruststand 1-0.

Braakhuizen komt knap terug in de tweede helft

Braakhuizen  zag Niek Bekkering geblesseerd uitvallen  in de rust, hij werd vervangen door Anthony de Haan, trok direct fel van leer en was gedurende grote delen van die tweede helft de betere ploeg.

De roodzwarten lieten in deze wedstrijd zien over veel duelkracht te beschikken tegen een fysiek sterke ploeg als RKVVO en wist zodoende veel duels te winnen waardoor het de wedstrijd langzaam naar zich toe trok.

In de 57e minuut beloonden de roodzwarten zichzelf door een doelpunt van Mike de Meij, hij zette na een diepe bal goed door en wist de bal het doel in te krijgen.

Naast een flinke dosis inzet waren de roodzwarten vandaag mentaal ook sterk en lieten bij vlagen ook nog goed voetbal zien, het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot in de 76e minuut op een 1-2 voorsprong kwam.

Hier ging een mooie aanval vooraf, eerst legde Anthony de Haan met een mooi passje de bal voor, in de rebound deed Mike de Meij datzelfde en deze keer was Rik Slaats er als de kippen om de bal in te koppen.

Als gezegd Braakhuizen maakte met name in de tweede helft een solide indruk en zag er op toe dat de voorsprong niet meer echt in gevaar kwam, behoudens  een bal op de paal wist RKVVO de roodzwarten niet meer uit balans te krijgen en dus nam Braakhuizen de volle buit mee naar huis.

Scheidsrechter: Ronald Bloemsma

Geel: Jetze Beelen (RKVVO)