Braakhuizen sleept overwinning uit het vuur bij Oirschot Vooruit.

0 - 1

Braakhuizen 1 (zon)

2e klasse H

4 oktober 2020 14:30

Braakhuizen heeft in de uitwedstrijd bij Oirschot Vooruit goede zaken gedaan door met 0-1 te winnen.

De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot wist op wonderbaarlijke wijze Oirschot Vooruit van scoren af te houden.

Oirschot Vooruit domineert in de eerste helft.

Direct na het beginsignaal trok Oirschot Vooruit het initiatief naar zich toe, echter was het Braakhuizen dat het eerst van zich deed spreken.

In minuut 13 stoomde Christian Messerschmidt, na weer eens een gewonnen duel op met de bal aan de voet en bediende Mohamed Amezziane die met een lage schuiver doelman Stockman kansloos liet, waarmee  hij Braakhuizen ietwat tegen de verhouding op voorsprong zette.

Over het restant van de eerste helft kan ik kort zijn, Oirschot Vooruit domineerde, was de baas op het veld en speelde in die eerste helft maar liefst zes grote kansen uit, echter vond steeds doelman Youri van Tilburg op haar weg en als dat niet zo  was stond het vizier niet op scherp.

Braakhuizen had de week daarvoor al aangetoond tegen Marvilde dat de ploeg over een prima mentaliteit en onverzettelijkheid beschikt, dat ondervond Oirschot Vooruit vandaag, ruststand 0-1.

Ook in de tweede helft domineert Oirschot Vooruit.

Braakhuizen trainer Jeroen van der Schoot bracht in de rust Niek Bekkering in de ploeg voor de ietwat tegenvallende Ibrahim Sanatci.

En zowaar was de eerste kans, net als in de eerste helft voor de roodzwarten, in 47e minuut  schoot Ryan Maas in kansrijke positie naast.

Oirschot Vooruit zette nog maar eens aan en drong Braakhuizen grote delen van de tweede helft terug op eigen veld, maar trof in de roodzwarte ploeg een lastig te nemen horde en naarmate de wedstrijd vorderde werd ook Oirschot Vooruit wat slordiger, ging door met het missen van de mooiste kansen waardoor Braakhuizen steeds meer ging geloven in de overwinning.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat de groenwitten de overwinning of in ieder geval de puntendeling verdienden, echter bleef de Braakhuizen defensie met aan het hoofd een uitstekend spelende Christian Messerschmidt overeind en ging uiteindelijk met de drie punten aan de haal.

Vorige week liet de tweede helft al zien dat Braakhuizen een lastige horde kan zijn en vandaag werd er voortgeborduurd op dat gegeven, met andere woorden dit resultaat geeft weer hoop voor de komende weken.