ZWAARBEVOCHTEN OVERWINNING VOOR BRAAKHUIZEN.

Heikantsebaan 19
5507PJ
VELDHOVEN
tel. 040-2542370

Braakhuizen pakte in de 2e wedstrijd van het seizoen de eerste overwinning, uit bij het RKVVO wisten de roodzwarten met 0-1 te winnen door een doelpunt van Bob van de Ven.

Beide ploegen aan elkaar gewaagd in de eerste helft.

Ondanks het feit dat het pas de tweede wedstrijd van het seizoen was, was het voor beide ploegen belangrijk de eerste punten bij te schrijven.

Beiden hadden namelijk hun eerste wedstrijd verloren.

Het was dan ook niet zo vreemd dat beide kemphanen elkaar eerst wat aftastten, waardoor er weinig gebeurde voor beide doelen.

Braakhuizen begon nog het meest voortvarend aan het duel, wist echter maar een half kansje uit te spelen, op aangeven van Brian Driessen schoot Bob van de Ven naast.

Hierna was de wedstrijd in balans, de ene keer leek Braakhuizen het overwicht te hebben, de andere keer leek het overwicht aan RKVVO te behoren.

Het duurde tot aan de 34e minuut voordat RKVVO voor het eerst echt gevaarlijk werd, echter wist Braakhuizen doelman  Youri van Tilburg het gevaar te keren.

De beste aanval van de wedstrijd kwam in de 38e minuut op naam  van Braakhuizen, via een inworp aan de rechterkant werd het spel door Brian Driessen verplaatst naar de andere kant waar Mohamed Amezziane in balbezit kwam, hij had vervolgens na een goede actie een perfecte lage voorzet in huis waar Bob van de Ven optimaal van profiteerde en zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette.

Het wedstrijdbeeld  kantelde iets in het voordeel van Braakhuizen met vlak voor rust een aardige aanval via Alain Plaum en Mohamed Amezziane wat resulteerde in een kans waar Alain Plaum net niet kon afronden, ruststand derhalve 0-1.

RKVVO vooral in de beginfase tweede helft de bovenliggende partij.

RKVVO had zich in de rust ongetwijfeld voorgenomen uit een ander vaatje te tappen en liet er geen misverstand over bestaan dat ze er alles aan zou doen om de bakens te verzetten.

Braakhuizen, waar Bob van de Ven licht geblesseerd achterbleef in de kleedkamer had het moeilijk en werd teruggedrongen.

RKVVO dwong in deze fase twee goede kansen af wist echter deze niet te verzilveren en langzaam kwamen de roodzwarten wat beter voor de dag.

Braakhuizen moest zich beperken tot uitvallen en omdat RKVVO steeds wat meer risico nam daar kwam ook de ruimte voor Braakhuizen om gevaarlijk te zijn.

Braakhuizen was echter slordig op deze momenten en speelde deze counters vaak niet goed uit, had ook in de laatste fase wat geluk dat het vizier bij RKVVO ook niet op scherp stond.

Het ging voor de roodzwarten vorige week in de eindfase nog  net fout tegen Mierlo Hout, vandaag wisten de manschappen van trainer Jeroen vd Schoot de drie punten over de streep te trekken, hoewel het ver in blessuretijd nog bijna fout ging toen Jordi Verhoeven zijn inzet via de lat over zag gaan.

Gezien het wedstrijdbeeld had het ook zomaar 3-3 kunnen worden, gelukkig voor Braakhuizen werd het een belangrijke 0-1 overwinning voor de roodzwarten.