Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Braakhuizen heeft in Veldhoven tegen Marvilde een verdiende 1-0 nederlaag moeten incasseren.

Marvilde bleek in tegenstelling tot wat de uitslag misschien doet vermoeden een stuk beter dan Braakhuizen.

Braakhuizen moest in Veldhoven aantreden zonder een 4 tal basisspelers en ondanks de tomeloze inzet van de roodzwarten was Marvilde te sterk.

Marvilde start furieus in de eerste helft.

Marvilde schoot uit de startblokken en zette de roodzwarten direct onder druk.

Braakhuizen had moeite in de beginfase om van de eigen helft af te komen en kon maar mondjesmaat de spitsen bereiken, simpelweg omdat Marvilde veel beter was.

In de 7e minuut was er de eerste kans voor Marvilde echter schoot v Herwijnen de bal over.

Het bleek uitstel van executie want slechts twee minuten later kreeg Mark van Doorn teveel ruimte op het middenveld en tegen zijn afstandsschot had Braakhuizen doelman geen verweer.

Braakhuizen keek dus al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan echter verzuimde Marvilde het karwei af te maken en wist ondanks het veldoverwicht niet meer te scoren voor het rustsignaal.

Braakhuizen kon hier behalve een flinke dosis inzet voetballend weinig tegenover zetten, even leefde de roodzwarte aanhang op toen een prima vrije trap van Mohamed Amezziane in de 17e minuut door Marvilde doelman Sam v Rooij stijlvol uit de kruising werd geranseld.

Beide ploegen gingen na het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter van Daal naar de thee, ruststand : 1-0.

Tweede helft verloopt zo ongeveer hetzelfde als de eerste helft.

Behoudens een kleine opleving van Braakhuizen kort na de rust was Marvilde heer en meester ook getuige het feit dat Braakhuizen niet in staat was om aanvallend een vuist te maken en kansen uit te spelen. De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot moest het doen met spaarzame uitvallen die echter niet het gewenste resultaat opleverden voor Braakhuizen.

Braakhuizen kon niet anders doen dan lijdzaam toezien hoe Marvilde diverse goede kansen uitspeelde daarbij een keer of vier het houtwerk troffen maar niet meer scoorde en dus bleek het doelpunt van Mark van Doorn de beslissende .

Marvilde Braakhuizen was vandaag een ongelijke strijd en moet Braakhuizen de wonden likken en het vizier richten op de volgende wedstrijd thuis tegen Beerse boys.