Scheidsrechter

Kroon, J.J.P. de

Accommodatie

Onbekend

Braakhuizen heeft na een klinkende 5-1 overwinning tegen CHC (nummer twaalf uit de tweede klasse F) de finale bereikt voor promotie naar de tweede klasse. In de finale treft Braakhuizen de tweede periodekampioen uit de derde klasse C Emplina, dat te sterk was voor Dommelen.

De ploeg van Jeroen van der Schoot kwam scherp en geconcentreerd aan de start van deze wedstrijd. Van der Schoot had de zaak al aardig op scherp gezet na het interview van afgelopen week op Amateurvoetbal Eindhoven: ‘Als we zo spelen als in de uitwedstrijd tegen CHC, heb ik er een hard hoofd in. We speelden dramatisch tegen een matige ploeg. We gaan deze week hard trainen en proberen de zaak op scherp te krijgen, want dit is een kans die je niet ieder seizoen krijgt’, aldus een getergde Van der Schoot.

En zo geschiedde, Braakhuizen begon fel aan de wedstrijd en liet aan de trainer zien dat het eerste duel een incident was. Braakhuizen was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en de aanpak van Van der Schoot had zijn uitwerking in deze wedstrijd. Overigens pas nadat scheidsrechter Jack de Kroon was toegesproken door collega Eric Ostrom. De Kroon stopt na 37 jaar als scheidsrechter in het amateurvoetbal en werd even in het zonnetje gezet.

Wedstrijd
In de eerste helft kwam Braakhuizen bij regelmaat gevaarlijk voor het doel. Zo was Nick Kuylaars in de 18de minuut via een afstandsschot dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd over het doel getikt door doelman Burg. De gevaarlijke voorhoede van Braakhuizen – met aanspeelpunt en goed spelende Niels van Gemert – miste met name de scherpte in de eindpass. CHC stelde daar maar weinig tegenover en dwong in de eerste helft nauwelijks kansen af. De grootse kans in de eerste helft was voor Eric Joosten, die uit een hoekschop zijn inzet van de doellijn gehaald zag worden. Na 45 minuten was het nog steeds 0-0.

Na rust kwam Braakhuizen nog beter voor de dag en na vijf minuten was het Niels van Gemert die met een goede actie de doelman van CHC op de proef stelde. Tien minuten later liet de tot dan toe onzichtbare Kuylaars zien waarom Geldrop hem heeft aangetrokken. Na een goede actie op rechts schoot hij venijnig op doel. In eerste instantie bracht de doelman van CHC redding maar in de rebound kwam de bal voor de voeten van Van Gemert die Nyron Wau in stelling bracht, die voor de 1-0 zorgde.
Na deze voorsprong werd CHC wat brutaler en kwam het enkele malen gevaarlijk voor het doel. Maar ‘good old’ Hilali Hicham hield Braakhuizen op de been. In de 67ste minuut maakte Braakhuizen aan alle illusies van CHC een einde. De opkomende Engin Ozer bereikte Niels van Gemert op de rand van de 16-meter. Na een een-tweetje rondde Ozer bekwaam af en bracht hij Braakhuizen op een 2-0 voorsprong.

Plaaggeesten
CHC was verslagen en gaf steeds meer ruimte weg voor de aanvalslinie van Braakhuizen. Zo werden Nick Kuylaars en Tim van de Akker ware plaaggeesten voor de verdediging van CHC. In de 75ste minuut maakte Nyron Wau zijn tweede treffer uit een vrij trap. CHC scoorde daarna nog tegen, maar de geboden vrijheid werd in 85ste minuut op een fraaie manier optimaal benut door Kuylaars. Na wederom een goede actie schoot Kuylaars – over de te ver uit zijn doel staande Burg – beheerst de 4-1 binnen. In de slotfase beloonde Kuylaars zijn goede spel met een tweede doelpunt: 5-1.
Braakhuizen behaalde een dikverdiende overwinning tegen een matig spelend CHC, dat degradeert naar de derde klasse. Voor Braakhuizen wacht dus Emplina in de finale. Een tegenstander van een ander kaliber.