Onbekend

Na de uitoverwinning van Braakhuizen vorige week bij Emplina stond zondag de thuiswedstrijd op het programma, welke de beslissing moest brengen.

Inzet promotie naar de 2e klasse, de vooruitzichten voor Braakhuizen waren prima, veel toeschouwers, goed weer en het initiatief zou bij Emplina moeten liggen.
Immers moest Emplina winnen en had Braakhuizen voldoende aan een gelijkspel.

De wedstrijd begon wat afwachtend en beide ploegen waren toch wat nerveus met als gevolg weinig kansen voor beide doelen en behoorlijk wat slordig balverlies.
In de 12e minuut moest Braakhuizen spits Niels v Gemert noodgedwongen met een blessure vervangen worden, zijn plaats werd ingenomen door Eric Joosten.
In de 16e minuut was er de eerste speldenprik van Emplina, toen Braakhuizen na een scrimmage voor doelman Hicham Hilali de bal maar ternauwernood kon wegwerken.
In de 17e minuut zag aanvoerder de Boer geel na een forse overtreding op Nick Kuylaars, een gele kaart met gevolgen zo zou later blijken.
De wedstrijd kabbelde voort en leefde in de 38e minuut even op toen van Meurs een gele kaart kreeg na opnieuw een overtreding op Nick Kuylaars.
In de 43e minuut konden de Braakhuizen supporters eindelijk juichen, na een prima combinatie tussen Tim vd Akker en Nick Kuylaars rondde laatstgenoemde beheerst af en zette Braakhuizen op een bevrijdende 1-0 voorsprong, ruststand derhalve 1-0

Kort na rust was Emplina aanvoerder de Boer veel te laat met zijn tackle op Tim vd Akker en kon hij na zijn 2e gele kaart inrukken en moest Emplina met 10 man verder.
In eerste instantie leek Braakhuizen even niet te weten hoe hier mee om te gaan en moest zelfs in de 57e minuut een grote kans voor Emplina toestaan, echter als zo vaak dit seizoen is good old Hicham Hilali in zo’n situatie moeilijk te kloppen, zo ook deze keer en bleef de voorsprong voor Braakhuizen gehandhaafd.
In de 58e minuut brak Nick Kuylaars, zoals wel vaker dit seizoen de ban, hij zette enigszins gelukkig na opnieuw een assist van Tim vd Akker zijn ploeg op 2-0 en was er geen vuiltje meer aan de lucht voor Braakhuizen.
Het mooiste doelpunt van de middag kwam wederom op naam van Nick Kuylaars opnieuw op aangeven van Tim vd Akker lobte hij de bal op werkelijk fenomenale wijze over de verbouwereerde doelman Salm van Emplina.
Toch kwam Emplina in de 69e minuut door Buijs op 3-1 door onoplettendheid in de Braakhuizen defensie.
Verder lieten de roodzwarten het niet komen en in de 87e minuut legde opnieuw Nick Kuylaars de eindstand vast met zijn en Braakhuizen’s 4e doelpunt, deze keer na een prima pass van Engin Ozer. In de slotfase werden Tim vd Akker en Tom Brouwers vervangen door Sammy Dirkx en routinier Randy Jagroep.

Na het eindsignaal van de overigens sterk fluitende scheidsrechter Horst barstte het feestgedruis los bij Braakhuizen, dat door dit resultaat voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveert naar de 2e klasse KNVB, een prima resultaat voor trainer Jeroen vd Schoot, die overigens ook het 2e elftal van Braakhuizen al eerder zag promoveren.