Vanmiddag stond voor de atleten van de A ploeg de altijd lastige uitwedstrijd tegen Wilhelmina boys  op het programma en coach Theo zou coach Theo niet zijn als hij niet alles uit de kast zou halen om de 8 maanden geleden ingezette stijgende lijn voort te zetten.

Langzaam maar zeker begint de reputatie van coach Theo in Geldrop en omstreken bekend te raken, zijn merkwaardige voetbalopvatting, zijn merkwaardige beslissingen en zijn vermogen om op een juiste manier om te kunnen gaan met een bonte verzameling eigenwijze atleten dwingt alom respect af.

Echter is er ook altijd een keerzijde aan het succes met deze zaterdagmiddag als hoogtepunt/dieptepunt vanwege het door hem geïntroduceerde “katapultvoetbal”.

Coach Theo loopt al heel wat jaartjes mee en is meestal niet te benijden als hij elke zaterdagmiddag weer alle zeilen moet bijzetten om een representatief lelijk, te zwaar en voetbaldom elftal moet samenstellen, wat hem wonderwel bijna altijd lukt.

De atleten van de A ploeg maken het hem ook niet gemakkelijk, van de ongeveer 23 spelers op papier zegt ongeveer de helft af om uiteenlopende redenen en van die helft zegt ongeveer de helft vlak voor de wedstrijd pas af, daarnaast appt een enkeling af tijdens de warming up.

Dus respect voor coach Theo, die daarnaast ook nog als assistent scheidsrechter fungeert en dus een hele belangrijke schakel is in de veteranen A ploeg.

Echter vanmiddag leek het succes van zijn werkwijze zijn tol te gaan eisen, hij kwam vlak voor de wedstrijd met de mededeling dat de A ploeg vandaag “katapultvoetbal” zou gaan spelen en leek hij de weg totaal kwijt te zijn.

Kort voor de wedstrijd maakte coach Theo de opstelling bekend en stuurde Gerard, Bert, Richard, Jos J, Wim, Floor, Ferdi, Jos S, Patrick, Wimke en Ralf S het veld in met de opdracht “katapultvoetbal te spelen, het moet niet gekker worden, maar dat werd het wel.

Allereerst de overige dienstmededelingen, Big John moest ondanks een beloofde basisplek plaats nemen op de bank, waar hij gezelschap kreeg van Edwin en de recent gestopte Twannie, voor hem ligt een mooie toekomst als assistent scheidsrechter in het verschiet.

Toen de wedstrijd begon schoten de atleten uit de startblokken, inderdaad het leek alsof ze door een katapult werden afgeschoten en dat terwijl werkelijk niemand begreep wat coach Theo bedoelde met “katapultvoetbal”

Zijn tactiek leverde zowaar echte kansen op, met name voor snotneus Ralf die onder het toeziend oog van vader Jos in de 14e minuut net niet wist te scoren, kort na deze actie was snotneus Ralf opnieuw gevaarlijk maar wist de doelman van Wilhelmina Boys de bal via de lat over te tikken.

Wederom een paar minuten later liet snotneus Ralf nog maar weer eens zien dat hij perfect in dat tactische plaatje van coach Theo paste, door opnieuw een goede actie van hem net niet doeltreffend af te ronden.

Papa Jos glom van trots en je zag hem denken, nog zo jong en dan al bijna een volwaardig veteraan.

Omdat doelman Gerard middels 2 prima reddingen, waarbij hij zijn atletisch lichaam volledig moest strekken, zijn doel schoon wist te houden gingen de atleten van de A ploeg met 0-0 ruststand naar de thee.

In de rust greep coach Theo op de voor hem kenmerkende manier in, hij wisselde Ferdi en Floor en bracht Edwin en big John in de ploeg, gaf aan dat hij tevreden was en dat hij vandaag resultaat wilde zien, en dat de punten mee naar Geldrop moesten.

Kort na rust bleek maar weer eens dat er werkelijk niemand geluisterd had tijdens de rust want in de 46e minuut kwamen de boys uit Best via een dubieuze strafschop op 1-0, en leek de tactiek van coach Theo toch te stranden.

Toen in de 53e minuut ook nog sterkhouder Patrick geblesseerd naar de kant moest, hij werd vervangen door de man van glas was het voor de A ploeg dweilen met de kraan open.

De best wel sympathieke ploeg uit Best zag haar kans schoon en scoorde in de 66e minuut de 2-0, daarbij geholpen door de scheidsrechter die een handsbal niet bestrafte, dit was tevens de eindstand.

Conclusie van het geheel mag zijn dat de A ploeg van coach Theo opnieuw een dimensie heeft toegevoegd aan het veteranenvoetbal middels de door coach Theo aangedragen “katapulttactiek”, tot op heden is het nog steeds onduidelijk wat hij daar in godsnaam mee bedoeld, en dat deze tactiek bijna succesvol was, dat gastspelers Wimke en Ralf, inderdaad zoon van, tot de uitblinkers behoorden en dat het tijd wordt dat we een keer gaan winnen, omdat coach Theo zijn ontluikende baard pas weer gaat afscheren bij een overwinning en hij daardoor het risico loopt in de toekomst over zijn baard te gaan struikelen.

Rest mij af te sluiten met: als u volgende week zaterdag niks omhanden hebt, helemaal niks met voetbal hebt, beschikt over een gezonde dosis voetbalhumor, lekker thuisblijven want dan speelt de A ploeg thuis tegen Best vooruit, u bent gewaarschuwd!