Nederlaag voor Braakhuizen tegen Nieuw Woensel.

Braakhuizen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

18 oktober 2015 14:30

Hesselmans, A.J.

De ploeg van trainer Jeroen vd Schoot heeft de goede prestatie van vorige week tegen NWC  geen vervolg kunnen geven, uit bij Nieuw Woensel werd ietwat geflatteerd met 3-0 verloren, door doelpunten van Manuel Visser, Joeri v Veen en Leroy Visser.

Pijnlijk, ietwat geflatteerd maar uiteindelijk wel terecht omdat Nieuw Woensel de doelpunten zo ongeveer in de schoot geworpen kreeg en daar wel raad mee wist.
Braakhuizen begon net als vorige week prima aan de wedstrijd en was gedurende de beginfase de beter voetballende ploeg.
Daar waar Nieuw Woensel veelal de lange bal hanteerde, daar kwamen de roodzwarten op het moeilijk bespeelbare veld tot redelijke combinaties en af en toe een halve kans, al in de 2e minuut besloot Maurice v Hoof een goede actie met een dito schot, helaas zonder resultaat.
Braakhuizen was fel in de duels en had gedurende de beginfase het meeste balbezit wist ondanks het overwicht geen bres te slaan in de hechte defensie van de gastheren, helemaal pijnlijk omdat Nieuw Woensel bij het eerste beste schot op doel wel direct succesvol was.
Manuel Visser schoot bijzonder alert en knap de bal uit een vrije trap van grote afstand over de te ver voor zijn doel staande doelman Hameeteman en tekende hiermee voor de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, dit doelpunt stelde het spelbeeld volledig op zijn kop.
Wie gedacht had dat Braakhuizen hierdoor geknakt zou zijn kwam bedrogen uit, de ploeg bleef goed combineren en was voetballend de betere ploeg, echter kwam Nieuw Woensel wel vaker gevaarlijk voor het Braakhuizen doel, zo ook in de 21e minuut toen Tom Jacobs volledig vrijstaand de bal gelukkig voor Braakhuizen over het doel kopte.
Een paar minuten later mocht Braakhuizen niet mopperen toen een goed genomen vrije trap van Joey Visser op de paal belandde en in de scrimmage die hierop volgde wisten de gastheren niet te scoren.
In deze fase waren de ploegen gelijkwaardig en was het ook niet zo vreemd dat er niet meer gescoord werd, Braakhuizen deed er alles aan, echter gaf de solide verdediging van Nieuw Woensel geen krimp en was het wel duidelijk dat de roodzwarten een moeilijke 2e helft tegemoet zouden gaan, ruststand derhalve 1-0.

Ondanks alle goede bedoelingen van Braakhuizen, was het Nieuw Woensel dat in de 48e minuut de voorsprong verdubbelde, na een goed genomen corner torende Joeri v Veen hoog boven iedereen uit en kon bijna ongehinderd de 2-0 binnen koppen en langzaam maar zeker veranderde het wedstrijdbeeld in het voordeel van Nieuw Woensel, de ploeg uit Eindhoven hoefde niet meer zo nodig en kon profiteren van de ruimte die Braakhuizen bood in hun poging om terug in de wedstrijd te komen.
Het mocht echter niet baten, ondanks de verwoedde pogingen van de roodzwarten moesten zij zelfs een 3e treffer toestaan, een verre bal werd door laatste man Remon Bruinen niet helemaal goed ingeschat en daar er geen rugdekking was kwam de bal zomaar voor de voeten van de razendsnelle Leroy Visser, die dankbaar profiteerde en simpel de 3-0 eindstand vastlegde.

Hopelijk steken de roodzwarten iets op van deze nederlaag die ondanks het feit dat Braakhuizen een groot gedeelte van de wedstrijd gelijkwaardig, mogelijk voetballend iets beter, terecht was.
Als gezegd Braakhuizen werd afgetroefd op effectiviteit en werd met de neus op de feiten gedrukt dat fouten op dit niveau over het algemeen resoluut worden afgestraft.

Volgende week spelen de roodzwarten thuis tegen PSV av, deze wedstrijd wordt ingehaald en dus voor de roodzwarten een prima gelegenheid zich voor de nederlaag van vandaag te revancheren.