8 november 2015 14:30

Briene, G.H.

Braakhuizen heeft in de uitwedstrijd tegen Wilhelmina 08 verdiend verloren.
De thuisploeg schoot uit de startblokken en gaf Braakhuizen geen enkele kans.
In de 2e minuut viel de eerste kans te noteren en in de 4e minuut was de voorsprong een feit via de gevaarlijke spits Hendricks.
Het duurde 20 minuten voordat de Weertse storm enigszins ging liggen en Braakhuizen even wat adempauze kreeg.
Braakhuizen had moeite om tot fatsoenlijke combinatie´s te komen vooral door toedoen van Wilhelmina 08, ook het veld was moeilijk bespeelbaar al leek de ploeg uit Weert daar minder last van te hebben.
Braakhuizen won bijna geen duels en Wilhelmina 08 bleef hartstochtelijk aanvallen en behoudens die kleine “pauze”na een minuut of 20 was de ploeg uit Weert heer en meester.
Dat Braakhuizen desondanks de rust met slechts een 1-0 achterstand haalde was deels te wijten aan goed keeperswerk van Braakhuizen doelman Evert Hameeteman en deels aan het feit dat Wilhelmina 08 diverse uitgespeelde kansen niet verzilverde.

Na rust, ondanks alle goede bedoelingen en prima inzet van de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot, werd al snel duidelijk dat Wilhelmina 08 vandaag een maatje te groot voor ze was, zeker toen opnieuw Hendricks met behulp van een Braakhuizen speler de 2-0 binnenprikte.
De ene na de andere aanval golfde op het Braakhuizen doel af en de roodzwarten moesten lijdzaam toezien dat Hendricks, opnieuw hij in de 74e minuut de 3-0 eindstand liet noteren.
Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot wisselde in de 57e minuut Tim vd Akker, hij werd afgelost door Robin Sweegers en een aantal minuten later maakte Engin Ozer plaats voor Remon Bruinen in een poging om de wedstrijd een positieve impuls te geven, helaas was Wilhelmina 08 veel te sterk.
De ploeg uit Weert speelde nog diverse kansen uit maar scoorde niet meer, toonde echter wel aan dat de ploeg uit Weert in deze vorm zeker een stevig woordje gaat meespreken in de 2e klasse F.
Door de andere resultaten blijft Braakhuizen ondanks het verlies op de 9e plek en zal zich ongetwijfeld willen revancheren volgende week thuis als RPC op bezoek komt.

Vermeldenswaardig is nog wel dat scheidsrechter Briene een prima wedstrijd floot en daarbij de gele kaarten op zak hield.