Braakhuizen en Psv av uiteindelijk naar een gelijkspel.

25 oktober 2015 14:30

Babat, N.

Braakhuizen heeft aan de thuiswedstrijd tegen Psv av op een druk bezocht sportpark de Kiviet een punt overgehouden.
Na 90 minuten voetbal stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.
Twee keer kwamen de amateurs van PSV op voorsprong, twee keer gebeurde dit middels een strafschop en met name de 2e penalty was zeer omstreden.
Beide ploegen moesten winnen om enigszins afstand te nemen van de onderste plaatsen, dus waren de belangen groot.
Vooral in de beginfase gebeurde er niet veel en waren er weinig kansen voor beide doelen.
De 1e echte kans van de wedstrijd viel in de 20e minuut te noteren, toen slordig balverlies in de Braakhuizen defensie de thuisclub leek op te breken, gelukkig voor de roodzwarten wist doelman Hameeteman met een goede redding Tugberk Yildirim van scoren af te houden.
Kort hierna kon Hasan Isik namens Braakhuizen net doelman Mike Betting niet verschalken, zo golfde het spel op en neer waarbij beide ploegen zeker niet tot hoogstaand voetbal kwamen.
Met name Braakhuizen was slordig in de passing had veel balverlies en dat werd de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot in de 35e minuut bijna fataal toen Erdi Atakan in kansrijke positie hoog over schoot.
Een paar minuten later kwam Psv av dan toch op voorsprong na een overtreding van Braakhuizen captain Tijn v Vlerken kon scheidsrechter Babat niets anders doen dan Psv av een penalty toekennen.
Mike Hovestadt mocht vanaf elf meter aanleggen,  hij faalde niet en bracht Psv av op een 0-1 voorsprong.
Even had Braakhuizen nodig om zich van deze tik te herstellen en zag Tugberk Yildirim in de 40e minuut naast koppen.
Braakhuizen kende zo kort voor rust een moeilijke fase, toch toonden de roodzwarten veerkracht en kwamen via Nyron Wau door middel van een goed genomen vrije trap op gelijke hoogte, wie gedacht had dat dit ook de ruststand zou zijn kwam bedrogen uit.
Bij zowat de laatste aanval van Psv av kwam de bal na een voorzet ongelukkig tegen de hand van Braakhuizen’s laatste man Remon Bruinen, scheidsrechter Babat interpreteerde dit als opzettelijk hands en daar dit gebeurde binnen de zestien was er maar een straf een penalty.
Wederom een klusje voor Mike Hovestadt en wederom faalde hij niet zodat de rust aanbrak met een 1-2 voorsprong voor de Psv av.

Na rust gingen de roodzwarten hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker, toch was de eerste kans weer voor Psv av, na slecht verdedigen van Braakhuizen.
In deze fase volgde de kansen elkaar op, de ene keer was Psv av dreigend, de andere keer was Braakhuizen gevaarlijk, uiteindelijk was het Maurice Jacobs die in de 61e minuut namens Braakhuizen de gelijkmaker binnenschoot.
Braakhuizen wilde meer en kreeg daar ook mogelijkheden voor, evenals Psv av dat ook kansen kreeg en dus was de 2-2 eindstand gezien het spelbeeld een terechte uitslag, het betekent echter wel dat beide ploegen in de onderste regionen blijven.

Volgende week speelt Braakhuizen opnieuw een thuiswedstrijd als Laar uit Weert op bezoek komt.