Braakhuizen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

13 december 2015 14:30

Hoeks, P.T.A.

Braakhuizen heeft de goede prestatie’s van de voorgaande weken een vervolg gegeven uit bij koploper Rood wit Veldhoven door met 1-1 gelijk te spelen.

Een zwaar bevochten punt voor Braakhuizen, immers was Rood wit Veldhoven in de 2e helft de bovenliggende partij waar beide ploegen in de 1e helft aan elkaar gewaagd waren.
Beide ploegen speelden met veel inzet en deden als gezegd in de 1e helft niet voor elkaar onder, de beste kans was voor Braakhuizen toen spits Nyron Wau op een prima diepe bal van Remon Bruinen net niet voldoende tijd kreeg om af te ronden.
Rood wit Veldhoven was af en toe dreigend via de lange bal, zo ook in de 29e minuut toen Thijs Scheenloop tot 3 keer toe prima verdedigde, veel uitgespeelde kansen waren er niet te noteren voor Rood wit Veldhoven.
In de 40e minuut liep Braakhuizen verdediger Teun de Wit tegen een gele kaart op, de wedstrijd golfde op en neer, de 0-0 ruststand was dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de 1e helft.

Wat zich in de 1e helft al een beetje aftekende werd in de 2e helft steeds duidelijker, scheidsrechter Hoeks nam steeds meer beslissingen die in het nadeel uitvielen voor Braakhuizen, hetgeen veel irritatie opwekten bij de roodzwarten, met name Nyron Wau kon weinig goed doen in de ogen van de scheidsrechter.

In de rust had trainer Jeroen vd Schoot Joey van Hoof gewisseld, voor hem maakte Sammy Dirkx zijn rentree.
Braakhuizen moest terug door toedoen van Rood wit Veldhoven dat steeds dreigender werd, echter net als voorgaande week bleek de roodzwarte muur moeilijk te slechten voor Rood wit Veldhoven.
Keer op keer bleef de defensie van Braakhuizen onder aanvoering van aanvoerder Tijn v Vlerken fier overeind.
Rood Wit nam haar toevlucht tot veelal lange ballen op hun gevaarlijke mensen als Hellstern en van Hout, die overigens prima bespeeld werden door Robin Sweegers en Tijn v Vlerken.
Bovendien stond doelman Evert Hameeteman zijn mannetje zoals bijvoorbeeld in de 55e minuut toen hij Hellstern van scoren afhield.
In de 66e minuut bracht trainer Jeroen vd Schoot Tim Bekkering in de ploeg voor Tim vd Akker.
Braakhuizen bleef geloven in een goed resultaat ondanks het veldoverwicht van Rood wit in de 2e helft.
Scheidsrechter Hoeks bleef nadrukkelijk fluiten in het voordeel van Rood Wit, elke situatie die twijfelachtig was werd beoordeeld in het nadeel van Braakhuizen.
In de 78e minuut zag ook Braakhuizen’s laatste man Remon Bruinen geel.
Twee minuten later veerde het roodzwarte kamp op toen Thijs Scheenloop de 0-1 binnenkopte, helaas voor Braakhuizen stond hij buitenspel en bleef het 0-0.
Kort voor het eindsignaal konden de roodzwarten dan toch juichen toen Nyron Wau knap op de been bleef, zichzelf prima vrijspeelde daarna Thijs Scheenloop aanspeelde die een afgemeten voorzet afleverde op de doorgelopen Nyron Wau die Braakhuizen tegen de verhouding in op 0-1 zette.
Rood wit zette alles op alles en drong Braakhuizen ver terug op eigen helft, toen ver in blessuretijd een hoge bal door Remon Bruinen prima werd verdedigd en een speler van Rood wit een duidelijke overtreding op hem maakte werd deze overtreding om onbegrijpelijke redenen door scheidsrechter Hoeks weggewuifd.
Teneinde de blessurebehandeling voor Remon Bruinen mogelijk te maken speelde Braakhuizen de bal over de zijlijn en daar waar iedereen dacht dat Rood wit de bal zou terugspelen naar Braakhuizen, daar gebeurde dit niet en uit de voorzet die volgde tikte een speler van Rood wit de gelijkmaker binnen.
Natuurlijk was de gelijkmaker verdiend, maar dat dit gebeurde na een overtreding die niet bestraft werd was voor Braakhuizen zuur.

Kort na de gelijkmaker floot scheidsrechter Hoeks voor het einde en mag Braakhuizen wederom een puntje bijschrijven en mag duidelijk zijn dat de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot een duidelijke stap voorwaarts heeft gemaakt in vergelijking met het begin van het seizoen.