Braakhuizen laat de overwinning in de slotfase glippen. - Braakhuizen

Braakhuizen laat de overwinning in de slotfase glippen.

Braakhuizen laat de overwinning in de slotfase glippen.

Braakhuizen 1 (zon)

4 - 4

Marvilde 1 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

Datum

31 januari 2016 14:30

Scheidsrechter

Steeman, G.

Accommodatie

Onbekend

Braakhuizen laat de overwinning in de slotfase glippen.

In een doelpuntrijke en met name in de laatste fase tumultueuze wedstrijd stond er uiteindelijk een 4-4 eindstand op het scorebord.
Met dit gelijkspel mocht Marvilde het meest tevreden zijn, niet omdat de puntendeling niet verdiend was maar omdat de gelijkmaker, volgens velen en assistent scheidsrechter Eric Sanders buitenspel, pas ver in de blessuretijd viel, iets wat Braakhuizen ook al overkwam in de uitwedstrijd tegen Rood wit Veldhoven. 

Braakhuizen begon voortvarend aan de wedstrijd, al in de 1e minuut trof Thomas vd Valk doel op aangeven van Nyron Wau en zette Braakhuizen op een 1-0 voorsprong.
In de 5e minuut kopte Braakhuizen verdediger Teun de Wit een hoge bal in de zestien meter achter doelman Sten Otter en dus stond de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot binnen 5 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong.
Een paar minuten later zorgde een te korte terugspeelbal van Nuelson Wau op doelman Evert Hameeteman voor de 1e kans voor Marvilde, gelukkig voor de roodzwarten ging de inzet langs.
Marvilde ging steeds nadrukkelijker de wedstrijd controleren, combineerde gemakkelijk en drong Braakhuizen in de defensie.
Uiteindelijk werd het in de 22e minuut 2-1, een hard genomen vrije trap werd door Danny Das namens Marvilde van richting veranderd waardoor Braakhuizen doelman Hameeteman kansloos was.
Een paar minuten later moest Nuelson Wau het veld geblesseerd verlaten, Eric Joosten was zijn vervanger.
Marvilde was de bovenliggende partij, speelde echter niet veel kansen uit en was veelal gevaarlijk via corners en vrije trappen, zo ook in de 36e minuut toen Vincent Bartholomeus uit een corner vrijwel ongehinderd de verdiende gelijkmaker mocht binnenkoppen.
Braakhuizen toonde veerkracht een minuut later toen Engin Ozer uit een goed genomen corner van Maurice v Hoof de 3-2 wist te maken, dit was tevens de ruststand.

Na rust zette Marvilde alles op alles om op gelijke hoogte te komen en leek in de 50e minuut succes te hebben toen Sander Bertels rakelings voor langs schoot, een paar minuten later wist doelman Hameeteman Tayfun Yilmaz van scoren af te houden.
Braakhuizen kwam langzaam maar zeker wat meer onder de druk van Marvilde uit en leek de wedstrijd in de 61e minuut in haar voordeel te beslissen met het mooiste doelpunt van de middag.
Braakhuizen’s Tim vd Akker bediende middels een prima pass Nyron Wau op maat die op zijn beurt een afgemeten voorzet in huis had op Kelsey Zainal die op schitterende wijze de 4-2 tegen de touwen kopte en wederom stonden de roodzwarten op 2 doelpunten voorsprong.
Heel lang kon Braakhuizen hier niet van genieten want in de 64e minuut kwam Marvilde terug in de wedstrijd via Tommy vd Wiel, hij kopte de 4-3 binnen.
Vanaf dat moment ontspon zich een spannende wedstrijd tussen beide ploegen, er werd geknokt voor elke meter waarbij Marvilde een veldoverwicht had, maar steeds meer risico moest nemen, hetgeen Braakhuizen in de kaart speelde.
In de 79e minuut leek Braakhuizen te profiteren van het risico dat Marvilde nam toen Nyron Wau enigszins gelukkig in balbezit kwam en alleen op doelman Sten Otter afging, helaas voor Braakhuizen wist hij deze kans niet te verzilveren.
Marvilde had een veldoverwicht, speelde echter nauwelijks echte kansen uit maar was wel gevaarlijk via corners en vrije trappen, toch leek Braakhuizen stand te houden.
Kort voor het einde van de wedstrijd ontsnapte Nyron Wau nogmaals en kon Tayfun Yilmaz niets anders doen dan een overtreding maken om hem af te stoppen, hetgeen hem op direct rood kwam te staan.
Met het eindsignaal in zicht en een man meer leek Braakhuizen op rozen te zitten, echter bleef Marvilde Braakhuizen onder druk zetten, hetgeen ver in de blessuretijd tot de omstreden gelijkmaker leidde.
Alles bij Braakhuizen inclusief assistent scheidsrechter Eric Sanders waren van mening dat er sprake was van buitenspel, echter deelde scheidsrechter Steeman deze mening niet waardoor Braakhuizen ver in blessuretijd een zeker gewaande overwinning zag eindigen in een puntendeling, overigens gezien het spelbeeld wel terecht. 

Opstelling Braakhuizen:
Evert Hameeteman, Remon Bruinen(69e Robin Sweegers), Engin Ozer, Nuelson Wau(27e Eric Joosten), Teun de Wit, Tim vd Akker(90e Niels v Gemert), Kelsey Zainal, Maurice v Hoof, Nyron Wau, Tijn v Vlerken, Thomas vd Valk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!