Nieuw Woensel 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

13 maart 2016 14:30

Briene, G.H.

Braakhuizen mocht na drie nederlagen eindelijk weer eens een puntje bijschrijven, thuis tegen Nieuw Woensel werd het 1-1 door doelpunten van Joey Visser namens Nieuw Woensel en Ibrahim Sanatci namens Braakhuizen.

De wedstrijd werd ondanks de moeilijke fase waarin de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot zit goed bezocht.
Toch zal menig toeschouwer wellicht wat spijt hebben gehad, er stond een ijzig koude wind en van het spel dat beide ploegen op de mat legden werd je ook niet echt warm.
De vorm waarin beide ploegen op dit moment verkeren was zichtbaar op het veld, het was een rommelige wedstrijd met maar weinig goede combinaties cq aanvallen, er was veel balverlies als gevolg van slechte passes en er viel maar weinig te genieten voor de toeschouwers.
Trainer Jeroen vd Schoot had een aantal wijzigingen doorgevoerd in de hoop de neerwaartse spiraal een halt toe te roepen.
Zo was er een basisplek ingeruimd voor de pas 17 jarige doelman Youri v Tilburg, die een ruime voldoende scoorde, ook Romano ter Linden, Ibrahim Sanatci en Niels v Gemert startten in de basiself.
Toch kregen de roodzwarten al na 3 minuten het deksel op de neus, toen Joey Visser slordig uitverdedigen van Braakhuizen resoluut afstrafte en Nieuw Woensel op een 0-1 voorsprong zette.
Na deze openingstreffer slaagden beide ploegen er maar niet in om echte kansen uit te spelen, het duurde 16 minuten voordat Braakhuizen voor de eerste keer in de buurt kwam van het doel van doelman Dijkmans, de inzet van Ibrahim Sanatci ging voor langs.
Gedurende deze eerste helft waren er af en toe wat speldenprikjes van beide ploegen, waarbij Nieuw Woensel wat dreigender was dan de thuisploeg, met name in de persoon van de snelle Leroy Visser.

De ruststand beloofde weinig goeds voor de roodzwarten, daar de ploeg aanvallend maar geen vuist kon maken.

Na rust gebeurde datgene wat eigenlijk niemand gezien de eerste helft verwacht had, na een vrije trap voor Braakhuizen in de 46e minuut kwam de bal bij Thomas vd Valk, die de bal voorzette, waarna Ibrahim Sanatci op wonderschone wijze via een volley scoorde en Braakhuizen langszij bracht.
Het verloop van de tweede helft werd gekenmerkt door veel slordigheden en sloot wat dat betreft naadloos aan op de eerste helft.
Naarmate de tweede helft vorderde hadden beide ploegen nog zomaar de volle winst kunnen pakken, met name Braakhuizen profiteerde niet van de ruimte die het kreeg, zodat beide ploegen uiteindelijk een punt pakten.