Braakhuizen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

10 april 2016 14:30

Babat, N.

Voor Braakhuizen waren het louter finales, er moesten punten gehaald worden koste wat het kost.
Vandaag de uitwedstrijd tegen RPC, dat net als Braakhuizen een niet al te beste periode doormaakt, toch was de thuisploeg veel beter dan Braakhuizen en de 4-1 eindstand was dan ook een logisch gevolg.
Braakhuizen begon slapjes en ongeconcentreerd aan het duel en kreeg al in de 3e minuut het deksel op de neus toen Wijnands zich gemakkelijk vrijspeelde en doelman Youri v Tilburg met een schuiver in de lange hoek kansloos liet.
Na deze tegentreffer duurde het even voordat Braakhuizen zich enigszins herpakte en af en toe voor het doel van RPC verscheen.
Beide ploegen schuwden de duels niet en gingen daarbij soms over het randje, zo ook in de 19e minuut toen vd Brekel zich vergreep aan Robin Sweegers, hij kreeg slechts geel.
De wedstrijd werd grimmiger en scheidsrechter Babat had zijn handen vol temeer omdat hij nogal wat overtredingen niet bestrafte waardoor er veel irritatie ontstond.
Net toen Braakhuizen wat beter in de wedstrijd kwam velde Solomon Gebre Dingil namens RPC het vonnis, hij kwam na onzorgvuldig verdedigen van Braakhuizen plotseling oog in oog met doelman Youri v Tilburg faalde niet en zette de thuisploeg op een 2-0 voorsprong.
Kort hierna sloeg de vlam in de pan toen Braakhuizen aanvoerder Tijn v Vlerken een harde tackle inzette op een speler van RPC en daar waar in een eerder stadium RPC zomaar met 10 man had kunnen staan daar had de Braakhuizen captain ook zomaar rood kunnen krijgen, scheidsrechter Babat deed het af met een gele kaart.
Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot was zichtbaar ontevreden, haalde Tijn v Vlerken kort voor rust naar de kant en bracht Romano ter Linden in de ploeg.
Er gebeurde niets noemenswaardig meer tot aan de rust en dus gingen beide ploegen naar de thee met een 2-0 voorsprong voor RPC en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

In de rust wisselde Braakhuizen trainer Jeroen vd Schoot nogmaals, hij bracht Niels v Gemert in de ploeg voor Teun de Wit en even kenden de roodzwarten een korte opleving.
In de 47e minuut schoot Romano ter Linden de aansluitingstreffer binnen en leefde de hoop op een goed resultaat op bij de roodzwarten.
Dit was echter van korte duur want RPC profiteerde zonder groots te voetballen optimaal van de ruimte die Braakhuizen noodgedwongen weggaf.
In de 59e minuut werd het 3-1 nadat Braakhuizen doelman Youri v Tilburg in eerste instantie de inzet wist te keren, bij de rebound echter van Solomon Gebre Dingil was hij kansloos, eenzelfde beeld bij de 4-1 een tiental minuten later.
Uit een corner kopte de geheel vrijstaande vd Steen de bal voor en wist de Braakhuizen doelman de inzet onschadelijk te maken. Echter wederom was een speler van RPC het meest attent en schoot de 4-1 eindstand op het scorebord.

Braakhuizen bewees zichzelf een slechte dienst en zal met nog 4 wedstrijden voor de boeg op een klein wonder moeten hopen om directe degradatie te voorkomen.