Braakhuizen degradeert na ontluisterende nederlaag tegen Heeze.

Braakhuizen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse F

8 mei 2016 14:30

Verpaalen, J.M.E.M.

Braakhuizen heeft slechts 1 jaar kunnen spelen in de 2e klasse en daalt door de 7-3 nederlaag uit bij Heeze weer af naar de 3e klasse.

Toen scheidsrechter Verpaalen om 14.30 uur de wedstrijd in gang zette, was aan niets te merken dat de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot streed voor de allerlaatste minimale kans om niet rechtstreeks te degraderen.
Binnen 4 minuten sloeg Heeze tweemaal toe, eenmaal uit een vrije trap die door alles en iedereen gemist werd en eenmaal via topscoorder Jorg v Galen.
Braakhuizen was behoorlijk van slag en kwam in de 10e minuut bijna op een 3-0 achterstand, ware het niet dat doelman Youri v Tilburg resoluut ingreep en Snoeijen van scoren hield.
Braakhuizen herpakte zich pas enigszins zo rond de 20e minuut, toen was het kwaad voor de roodzwarten al geschied en streed het een kansloze strijd.
In de 38e minuut kreeg Heeze een vrije trap toegekend op ongeveer 20 meter van het doel en dit bleek een klusje voor Michael Deelen, hij schoot de bal fraai buiten bereik van doelman v Tilburg in de bovenhoek en zette de 3-0 op het scorebord.
Het pleit werd kort voor rust helemaal beslecht toen Remon Bruinen, hij speelde een behoorlijke wedstrijd, een bal terugspeelde op zijn doelman, die op zijn beurt via een lange bal de spitsen wilde bereiken echter tegen Snoeijen aanschoot en de bal in zijn doel zag verdwijnen, ruststand 4-0.

Toen Jorg v Galen na rust tekende voor zijn zoveelste treffer voor Heeze en de 5-0 van vanmiddag leek een monsterscore aanstaande.
Echter kende de roodzwarten vanaf dat moment een opleving, in de 57e minuut vormgegeven door Remon Bruinen, die met een snoeiharde vrije trap voor de 5-1 tekende.
Twee minuten later vergreep Marcel Kox zich aan Ibrahim Sanatci, waardoor Braakhuizen een penalty kreeg, een klusje voor Remon Bruinen die de strafschop onberispelijk binnen schoot en de stand een wat draaglijker aanzien gaf.
De hoop op een beter resultaat keerde helemaal terug in de 64minuut toen Tim vd Akker een corner nam die zomaar pardoes binnenviel hetgeen de 5-3 betekende.
Verder liet Heeze het echter niet komen en liep gemakkelijk uit naar 6 en 7-3 via Tom Krieckaert waardoor Heeze zich verzekerde van klassenbehoud.

Voor Braakhuizen rest slechts een ding uithuilen en, volgende thuis tegen Blerick waardig afscheid nemen van de 2e klasse.