Braakhuizen veteranen A team in de laatste wedstrijd van het seizoen lelijk goed.

Braakhuizen VE1

4 - 1

DBS veteranen

Wim Mennen (schot)
5'
10'
30'
Wim Mennen (intikker)
48'
58'
... (intikker)

21 mei 2016 15:30

Bert Appelhof

Na het voor de A ploeg prima verlopen Bert Dekker toernooi, waarin uit 4 wedstrijden maar liefst 8 punten werden behaald, stond vandaag de laatste wedstrijd van het moeizaam verlopen seizoen op het programma.

Na lang beraad viel de keuze op DBS als tegenstander, immers waren de strijpenaren in de laatste confrontatie op 7 mei jl, geen partij voor het elitekorps getuige de 2-6 winst voor de roodzwarten.

De ideale sparringpartner voor de A ploeg dus om het seizoen waardig af te sluiten en de goede prestaties met name in de maand mei een mooi vervolg te geven.

Zo geschiedde, hoofd coach Theo en zijn adjudant Gerrit beschikten vandaag over maar liefst 14 poepfitte en tot op het bot gemotiveerde atleten plus laatkomer Kees, dit ondanks de vele regelmatige afwezigen, dit vraagt om enige uitleg.

Dankzij de lobby die de lelijke A ploeg de laatste weken voerde en uiteraard dankzij de unieke reputatie van het elite korps mocht de A ploeg maar liefst 5 nieuwe spelers verwelkomen en mogelijk komen daar nog een drietal spelers bij, het moet niet gekker worden.

Een paar weken geleden stond de uniek lelijke en voetbaldomme ploeg van coaches Theo en Gerrit op de rand van de afgrond, nu wordt er alweer gesproken over een ledenstop.

Ton, Arjan, Paul, Justin en Jasper komen de A ploeg versterken en van deze 5 maakten er 4 deel uit van de wedstrijdselectie, Jasper moest vanwege een eerder opgelopen blessure verstek laten gaan.

Na het beginsignaal van gelegenheidsfluitist Bert was direct duidelijk dat de selectie commissie mbt de tegenstander haar werk goed gedaan had.

Al in de 5e minuut wist onze zwaarste pion en stand in doelman Wim mogelijk ook tot zijn eigen verbazing het net te vinden, nadat nieuwkomer Justin abusievelijk tegen hem aan schoot en daarmee de doelman van DBS verraste en de 1-0 voorsprong een feit was.

Vanaf dat moment sloop er een bepaalde niet op zijn plaats zijnde gemakzucht in de A ploeg en het dient gezegd te worden, had doelman Gerard vaak bekritiseerd niet op doel gestaan had de A ploeg snel weer op achterstand gestaan.

In de 8e minuut wist hij tot twee keer toe mogelijk ook tot zijn eigen verbazing met ware doodsverachting zijn doel schoon te houden, merkwaardig is wel dat doelman Gerard heel lang nodig had om zijn tobvorm te bereiken en uiteindelijk aantoonde dat hij op doel echt op zijn plaats is, hulde Gerard!!

Minder was dat hij niet begrepen had dat hij van dit moment moest genieten en zich in de 3e helft moest laten gelden, helaas sloeg hij vandaag de 3e helft over, gemiste kans Gerard!!

In de 10e minuut gooide nieuwkomer Justin de wedstrijd definitief in het slot, hij tekende na een prima actie met een verwoestende uithaal voor de 2-0.

Na deze 2-0 werd DBS volgens afspraak van het kastje naar de muur gestuurd en deden sommige atleten van de A ploeg van zich spreken, zo was daar laatkomer Kees die kort voor rust kwam aanzetten, eerst nog ff moest ontbijten, daarna direct inzetbaar was, zo was daar het moment ook kort voor rust toen nieuwkomers Ton en Arjan zich zomaar gingen warm lopen, zo was daar het moment dat opnieuw Wim de hoofdrol voor zich opeiste toen hij mogelijk ook tot zijn eigen verbazing de lat trof en bijna voor de 2e keer scoorde.

Toch kwam het elite korps kort voor rust op een 3-0 voorsprong door toedoen van nieuwkomer Justin, hij tekende met zijn 2e treffer van de middag voor de 3-0 ruststand.

Het handjevol toeschouwers waaronder oud veteranen Peerke v Kemenade en Jackie het scheermes Hoeks gingen er eens goed voor zetten, immers gooit coach Theo in de rust de boel altijd door elkaar met zijn onlogische wissels en zijn af en toe merkwaardige tactische tips, zoals daar vanmiddag was:

Jongens een bietje kort voetballen.

Coach Theo is ook al verantwoordelijk voor termen als : een bietje naar elkaar voetballen en katapultvoetbal, tot op de dag van vandaag weet niemand wat hij met dit soort uitspraken bedoeld, echter heeft het wel tot aansprekende resultaten geleid met name in de laatste paar weken.

Hij bracht nieuwelingen, net klaar met hun warming up Ton en Arjan in de ploeg, ook laatkomer Kees net ontbeten en omgekleed maakte zijn opwachting.

Al snel na rust was het voor de aanwezige toeschouwers duidelijk dat DBS vandaag wederom een maatje te klein was voor de roodzwarten, getuige het feit dat onze zwaarste pion Wim voor de 2e keer mogelijk ook tot zijn eigen verbazing op aangeven van kilometervreter Floor het net wist te vinden.

Het was duidelijk de wedstrijd was wel gespeeld en om aan te geven hoe gretig de atleten van de A ploeg waren, vanaf de 4-0 werd er gedurfd gespeeld door de roodzwarten, slechts laatkomer Kees vormde de eenmansverdediging daar zijn maatjes achterin allemaal hun doelpuntje mee wilden pikken.

Hij hield gemakkelijk stand, wat meer zegt over DBS dan over de verdedigende kwaliteiten van Kees, die er af en toe een echt sprintje uitperste zonder geblesseerd te raken.

In de 57e minuut vond poepfitte Frankie het genoeg en zette met een gedurfde terugspeelbal op laatkomer Kees een speler van DBS vrij voor doelman Gerard, daarbij volledig vertrouwend op de niet geringe kwaliteiten van de doelman, die deze keer toch werd geklopt.

Gezien zijn poging om een doelpunt te voorkomen heeft doelwachter Gerard mogelijk gedacht wat nou de nul houden, ik gun die strijpenaren hun eretreffer, Hulde Gerard!!

Vlak voor het einde leek het slotakkoord opnieuw voor onze zwaarste pion Wim toen hij na goed voorbereidend werk van nieuwkomers Arjan en Justin bijna zijn 3e van de middag maakte, leek want hij miste waardoor de wedstrijd eindigde in een klinkende volledig verdiende 4-1 overwinning.

Na deze wedstrijd van begin tot het einde gezien te hebben moet ik het volgende constateren:

Nieuwelingen Arjan, Ton, Paul, Justin en de geblesseerde Jasper vormen een echte versterking, zitten echter nog wel in een aanpassings en leerproces en gaan zich echt nog wel eens achter de oren krabben en denken waar ben ik aan begonnen .

Doelman Gerard, vaak bekritiseerd in ieder geval geen sorry meer hoeft te zeggen voor de wedstrijd na zijn weergaloze optreden van vanmiddag, minpuntje 3e helft overgeslagen, sorry Gerard moet het ff aanstippen.

Diverse atleten van de A ploeg hebben heel lang gewacht met hun piekmoment en sommigen hebben tot op dit moment nog helemaal niet gepiekt.

De toekomst van de A ploeg ziet er een stuk florissanter uit, er gaan zelfs geruchten dat Peerke v Kemenade, Jackie het scheermes Hoeks en Twan het kanon de Beer een terugkeer overwegen.

En last but not least coaches Theo en Gerrit door velen niet voor vol aangezien toch meer in hun mars hebben dan dat je op het eerste lelijke gezicht zou zeggen.

Kortom het was een onderhoudend seizoen dankzij die lelijke,eigenwijze,voetbaldomme A ploeg bijgestaan door minstens net zo lelijke, eigenwijze en voetbaldomme aanhang.

Rest mij af te sluiten met als u de komende weken niks te doen hebt ff de site in de gaten houden want er staan nog wat activiteiten gepland waarbij u de mogelijkheid hebt de atleten eens in het echt te zien.