RKVVO 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

22 maart 2015 14:30

Zwan (Sr.), P. van der

Van goed voetbal was zondag geen sprake op het zeer slechte veld van Braakhuizen. In de subtopper tegen RKVVO waren het – verrassend genoeg – de gasten die het beste met de omstandigheden omgingen. De ploeg uit Oerlo won verdiend met 1-3 en blijft zo in de race voor de derde periodetitel.

Braakhuizen mengt zich het gehele seizoen al in de top van de derde klasse D. RKVVO daarentegen kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar na de winterstop is de ploeg van scheidend coach Eric van der Palen in zeer goede doen en klom het naar de tweede plaats in de competitie. RKVVO begon dan ook fel aan de wedstrijd en gaf direct druk op de defensie van Braakhuizen. De ploeg van Jeroen van der Schoot werd overrompeld en RKVVO kwam hierdoor al in de 3de minuut op voorsprong. Mark van Doorn strafte eenvoudig een misverstand aan de kant van Braakhuizen af: 0-1.

Voor Braakhuizen was het zaak om snel in de wedstrijd te komen. Via de lange bal probeerde het de voorhoede te bereiken. Met de behendige, lichtvoetige Nick Kuylaars en de balvaste Tim van den Akker (beide zaalvoetballer van FC Eindhoven zaal, red.) kwam Braakhuizen bij vlagen onder de druk uit. Met name Kuylaars zorgde voor gevaar aan de rechterkant, waarbij vleugelverdediger Jeroen Antonis zijn handen vol aan had. De achterhoede van RKVVO bleek daardoor een aantal keren kwetsbaar. Zo was Bram van Sambeek dicht bij een treffer, maar zijn inzet van dichtbij werd door Pieter Jansbeken gekeerd.

Het spel golfde op en neer en beide ploegen konden maar kortstondig balbezit houden gezien het matige veld. ‘Ondanks dat zijn wij het beste omgegaan met dit speelveld, we zijn proberen te blijven voetballen en dat heeft uiteindelijk toch de verdiende overwinning opgeleverd’, aldus Jeroen van den Berk, de rechterhand van Eric van der Palen. Toch kwam Braakhuizen voor de rust nog op 1-1. Na een goede steekbal van Tim van den Akker kwam Nyron Wau oog in oog te staan met doelman Koek. Wau omspeelde eenvoudig de sluitpost en kon de bal in het lege doel plaatsen.

Ontregelen

RKVVO begon in de tweede helft hetzelfde als in de eerste helft. Met druk naar voren probeerde het de defensie van Braakhuizen te ontregelen. Alleen bleven, tot tegenstelling tot de eerste helft, de kansen uit. Braakhuizen bleef gevaarlijk met uitvallen. Zo was het wederom Nick Kuylaars –die na rust van de rechterkant naar de linkerkant was verhuisd – die gevaarlijk doorkwam. Met een harde en lage voorzet kwam de bal in het vijfmetergebied, maar geen enkele Braakhuizen-speler wist het laatste tikje te geven voor de voorsprong.

RKVVO domineerde steeds meer de wedstrijd en in de 70ste en 72ste minuut was het dichtbij een treffer. Eerst raakte Mark van Doorn de paal en even later was Sam Heinemans die schrok van de uitkomende Hiliali, die redding bracht. Maar in de 74ste minuut was het wel raak. Een fraaie opgezette aanval tussen Martijn van Dijk en Mark van Doorn werd door laatstgenoemde fraai afgewerkt: 1-2. Invaller Tom Paridaans bracht in de 80ste minuut, met een fraai schot in de kruising, de eindstand op 1-3.

Opstellingen:

Braakhuizen: 1. Hicham Hiliali, 6. William Hendrikx, 7 Engin Özer, 8. Tim van den Akker, 9. Nyron Wau, 10. Tim Bekkering, 11. Nick Kuylaars, 14. Tom Brouwers, 15. Tijn van Vlerken, 16 Nuelson Wau, 19. Thomas van der Valk.

RKVVO: 1. Robbert Koek, 3. Pieter Jansbeken, 5. Jeroen Antonis (Roel Sterken), 6. Wesley van Reijen, 8. Mark Vruggink, 9. Sam Heinemans, 10. Lester Hubenet, 11. Bram van Sambeek, 12. Mark van Doorn, 15. Martijn van Dijk, 16. Mark Borgers (Tom Paridaans).