Mannen zondag, 1, 3e klasse D

10 mei 2015 14:30

Houtepen, J.C.

BRAAKHUIZEN VERLIEST VAN WILHELMINA BOYS.

Braakhuizen heeft in de laatste competitie wedstrijd uit tegen Wilhelmina Boys een verdiende nederlaag moeten incasseren. Ondanks deze nederlaag speelt de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot nacompetitie voor promotie omdat ook concurrent Oirschot vooruit verloor bij RKVVO. Braakhuizen blijft door deze resultaten de hoogst geklasseerde ploeg op de ranglijst zonder periodetitel en neemt derhalve de periode titel van kampioen Rood Wit Veldhoven over.

Braakhuizen moest vandaag aantreden zonder de geblesseerden Nuelson Wau en Rudi Leijten en ook Nick Kuylaars moest verstek laten gaan wegens een schorsing. De verwachting was dat het voor de roodzwarten een lastige wedstrijd zou worden, immers kon Wilhelmina boys een prima resultaat qua thuiswedstrijden overleggen, er werd maar liefst 9 keer gewonnen, 1 keer werd er gelijkgespeeld en leden de manschappen van trainer Elbers slechts 2 nederlagen. De wedstrijd begon rustig, de beginfase was er een van aftasten met weinig momenten voor beide doelen en met name Braakhuizen was slordig in de passing en leed daardoor veel onnodig balverlies. In de 12e minuut ontving Nyron Wau wel heel gemakkelijk een gele kaart van scheidsrechter Houtepen. Toch ontwikkelde Braakhuizen langzaam maar zeker een licht veldoverwicht en dachten de Braakhuizen supporters de voorsprong voor Braakhuizen te gaan zien na een prima genomen vrije trap van Nyron Wau, echter had de doelman van Wilhelmina boys een prima redding in huis. Een paar minuten later was Wilhelmina boys kansrijk via Maron Heersmink, gelukkig voor Braakhuizen lobte hij de bal over doelman Hicham Hilali. Ondanks het lichte veldoverwicht lag er een bepaalde matheid over de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot en speelden de roodzwarten zeker niet hun beste wedstrijd. Het laatste kwartier voor rust zette Braakhuizen aan voor een offensief, was een aantal keren gevaarlijk en dan met name via Tim vd Akker die zijn directe tegenstander regelmatig zijn hielen liet zien, echter ontbrak het bij diverse spelers aan scherpte.

De rust werd met 0-0 bereikt, waarbij Braakhuizen het meeste spelaandeel had en mogelijk op voorsprong had kunnen komen als er wat alerter gereageerd zou zijn bij diverse spelmomenten. In de rust wisselde trainer Jeroen vd Schoot, hij bracht de van een blessure herstelde Thomas vd Valk in de ploeg voor Niels v Gemert en gingen de roodzwarten goed van start. Echter kantelde de wedstrijd geheel in de 50e minuut toen Braakhuizen captain Tom Brouwers een overtreding maakte binnen de zestien, een gele kaart zag en Braakhuizen een penalty tegen kreeg. Toch verzuimde Wilhelmina Boys deze opgelegde kans te benutten, Heersmink schoor de penalty op de paal. Tien minuten later leed Braakhuizen, dat behoudens de eerste paar minuten van de 2e helft duidelijk de mindere ploeg, opnieuw knullig balverlies waardoor Braakhuizen doelman Hicham Hilali in een poging zijn doel schoon te houden een overtreding maakte in de zestien, opnieuw een penalty voor Wilhelmina Boys, opnieuw geen doelpunt dankzij een prima redding van de doelman. Braakhuizen bleef achteruit lopen en was niet in staat Wilhelmina boys van zich af te houden en een voorsprong van Wilhelmina boys kon dan ook niet uitblijven.
In de 83e minuut tekende Heersmink voor de meer dan verdiende voorsprong voor Wilhelmina boys en legde de 1-0 eindstand vast. Als gezegd omdat concurrent Oirschot vooruit thuis tegen RKVVO verloor mag de ploeg van trainer Jeroen vd Schoot via de nacompetitie gaan proberen om te promoveren naar de 2e klasse. Braakhuizen speelt daarin eerst uit tegen CHC uit Den Bosch op 17 mei, waarna de return zal volgen op maandag 25 mei, uiteraard hopen spelers en technische staf op de onmisbare steun van de Braakhuizen supporters.